Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Dag 1● Donderdag 13 september 2018
Vandaag begint de EO Nederland Zingt reis aan naar Zuid-Engeland. Vanaf de diverse opstapplaatsen rijden de touringcars naar het verzamelpunt in Zevenbergschen Hoek. Hier ontmoet u de reisleiders van de EO. Na een heerlijk kopje koffie met een plak cake stappen we in de touringcars en reizen we naar Calais waar we inschepen voor de overtocht naar Engeland. Aan boord zijn diverse restaurants waar u een lunch kunt kopen. De aankomst bij Dover is prachtig. Vanaf de boot zien we de witte krijtrotsen die ooit dienden als verdedigings-bolwerk in de Tweede Wereldoorlog. Na aankomst in Dover ontschepen we en rijden we door het prachtige graafschap Kent naar Londen, waar we aan het einde van de middag aankomen bij ons hotel, gelegen in hartje Londen. Nadat we zijn ingecheckt genieten we van een heerlijk diner.

Dag 2 Vrijdag 14 september 2018
'Good morning in London!' Na een heerlijk Engels ontbijt ontmoeten we onze gidsen, die ons meenemen door hun stad, the City of London. We maken een 'citytour' die ons langs de mooiste bezienswaardigheden van Londen leidt. Zo zien we de London Bridge, The Houses of Parliament en de Big Ben, Westminster Abbey en het beroemde warenhuis The Harrods. Onze citytour eindigt bij Oxford Street. Hier wordt gelegenheid gegeven om te lunchen in een van de Engelse pubs of restaurants. Ook is er gelegenheid om eerste inkopen te doen in de gezellige typisch Engelse shops. Halverwege de middag stappen we weer in de touringcars, die ons naar een prachtige kerk in London rijdt. Hier gaan we onze eerste samenzang meemaken. Nadat we met elkaar liederen hebben gezongen en hebben geluisterd naar de meditatie van ds. Arie van der Veer, brengen de touringcars ons naar de St. Paul’s Cathedral. Het is de kathedraal waar het huwelijk van prins Charles en prinses Diana op 29 juli 1981 werd gesloten. Met elkaar wonen we de wereldberoemde Evensong bij. Na een prachtige dag vol indrukken genieten van een heerlijk diner in ons hotel.

Dag 3 Zaterdag 15 september 2018
Na een English Breakfast, checken we uit bij ons hotel in Londen. Vandaag reizen we af naar het historische stadje Windsor. De meeste huizen en straatjes zijn hier 17e eeuws. De skyline van het stadje wordt gedomineerd door Windsor Castle. Het grote kasteel is al eeuwenlang de tweede woning van de Britse Koninklijke Familie. Na aankomst worden we verwelkomd door onze gidsen voor een rondleiding door delen van het kasteel. Zo zien we o.a. The State Appartments, The Drawings Gallery, The Queen Mary’s Dolls House en St. George Chapel. In het historische centrum en The Windsor Royal Shopping wordt gelegenheid gegeven voor de lunch. Hier is keuze uit talloze restaurantjes, pubs en winkeltjes. Net buiten Windsor ligt Windsor Parish Church hier besluiten we de middag met een prachtige dienst vol met samenzang. Hierna reizen we per touringcar naar het graafschap Kent we verblijven daar de komende nachten in Ashford.

Dag 4 Zondag 16 september 2018
Vandaag is het zondag en vieren we de rustdag. We nemen de tijd om heerlijk te ontbijten, waarna een kerkdienst in de zaal van het hotel wordt georganiseerd. Na deze dienst praten we na over de preek en wordt er koffie en thee geserveerd met ‘scones’. Deze dag is op basis van volpension. Na een heerlijke ochtend wordt de lunch geserveerd in het hotel, waarna we in de loop van de middag per touringcar afreizen naar het nabijgelegen Maidstone. In de eeuwenoude All Saints Church wordt de middagdienst gehouden. Deze kerk van het graafschap Kent werd grotendeels gebouwd door aartsbisschop Courtenay in de 14e eeuw en is een van de grootste en mooiste ‘loodrecht-kerken’ in Engeland. ’s Avonds dineren we in ons hotel in Ashford.

Dag 5 Maandag 17 september 2018
Deze dag staat in het teken van o.a. een onvergetelijke treinreis door het graafschap Kent. Per touringcar reizen we naar Tenterden. Na aankomst bij het station, komt stampend en met een grote rookpluim de trein het station van Tenterden binnen getuft. Een prachtige, oude locomotief met een aantal rijtuigen erachter. Na ca. 50 minuten komen we aan bij het eindpunt Bodiam. Voor ons doemt het mysterieuze Bodiam Castle op. Bij de ingang van het kasteel verwelkomen de gidsen ons. In de kasteeltuin, gelegen aan het de gracht rondom Bodiam Castle, is gelegenheid tot lunch. Hierna maken we kennis met dit bijzondere kasteel. Het behoort tot de 10 mooiste klassieke middeleeuwse kastelen van Groot-Brittannië̈ en dateert uit de 14e eeuw. Rondom het kasteel zijn prachtige wandelpaden, waar we het bezoek afsluiten met een ontspannen wandeling, genietend van de flora en fauna. Na dit bezoek stappen we bij Bodiam Castle in de touringcars en reizen we naar het pittoreske plaatsje Goudhurst. In de St. Mary’s Church in Goudhurst genieten we van prachtige samenzang en luisteren we naar de muzikale bijdragen van de meereizende musici. Aan het einde van de samenkomst reizen we terug naar ons hotel in Ashford waar we genieten van een heerlijk diner.

Dag 6 Dinsdag 18 september 2018
'England Goodbye!' Al vroeg in de ochtend verlaten we vandaag ons hotel in Ashford en maken we ons gereed voor de terugreis naar Nederland. Eerst brengen we nog een bezoek aan Hythe waar we met elkaar een afsluitende dienst houden in de St. Leonard’s Church. Hierna vertrekken we naar Dover voor de overtocht naar Calais. Aan het einde van de middag komen we aan bij Van der Valk Nazareth waar we de reis afsluiten met een 3-gangendiner. We nemen afscheid en keren vol muzikale herinneringen huiswaarts.

Onvoorziene wijzigingen in het programma voorbehouden.