Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

De EO en Eva slaan de handen ineen en organiseren twee bijzondere reizen naar… Suriname! Een land dat een smeltkroes vormt van culturen. Een land met adembenemend tropisch regenwoud. En een land waar suiker-, koffie- en cacaoplantages een pijnlijk stempel hebben gedrukt op de historie en de levens van de bevolking anno nu. Tijdens onze reizen ontdekken we dit bijzondere land. De reizen vinden plaats in februari/maart 2020. Ga je mee?

Eva-reis naar Suriname 
Als afsluiting van het jaarthema ‘Op weg naar vrijheid’ organiseert Eva deze reis. Of je nu wel of niet te maken hebt met een slavernijverleden: allemaal kunnen we beperkt worden door gedachten die ons vasthouden. Leven we volgens het principe van de ‘oudste dochter’? Of durven we geestelijke vrijheid in ons leven toe te laten en ons te laten leiden door God?

• Tijdens de reis bezoeken we koffie-, cacao- en suikerplantages en ontdekken we Paramaribo
• Organiseren we een gezamenlijk programma in de Santa Boma-gevangenis van Paramaribo, met vrouwelijke gevangenen en hun verzorgers 
• Ontmoeten we ‘geestelijke zussen’ uit Suriname
• Is de samenzang onder begeleiding van zangeres Pearl Joan 

Klik hier voor meer informatie over deze reis.

EO-reis naar Suriname
Tijdens deze reis staan we stil bij het slavernijverleden in Suriname en de grote rijkdom die de inwoners van Suriname sinds 1863 mogen ervaren, namelijk vrijheid. Het koloniale verleden heeft grote gevolgen gehad voor Suriname en heeft diepe sporen op de inwoners nagelaten. De inwoners van Suriname zijn een mengelmoes van diverse bevolkingsgroepen uit verschillende delen van de wereld. Dit maakt Suriname tot één van de meest kleurrijke en unieke samenlevingen. 

• Dit is een volledig verzorgde Suriname reis
• Inclusief bezoek aan koffie-, cacao- en suikerplantages, de Marrons en de Jodensavanne
• En een meerdaagse tour door de binnenlanden van Suriname waarbij zowel de Surinaamse cultuur als natuur ontdekt wordt
•  Met overdenkingen van Arjan Lock

Meer informatie over deze reizen volgt op deze pagina vanaf 1 juni.