Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Dag 1 • Zaterdag 7 september 2019 • Heenreis – Trier – Bernkastel 
Vandaag begint de Nederland Zingt rivierencruise over de Moezel en de Rijn. Vanaf de diverse opstapplaatsen rijden de touringcars naar het verzamelpunt Van der Valk in Tiel. Hier ontmoet u de reisleiders van de EO. Na een heerlijk kopje koffie met een plak cake stappen we in de touringcars en reizen we naar de Duitse stad Trier. In Trier, de oudste stad van Duitsland, maken we een stadswandeling onder leiding van Nederlandssprekende gidsen. Aansluitend worden we naar het schip gebracht voor de inscheping. Net voor het diner gaan de trossen los en varen we naar Bernkastel. ’s Avonds openen we de reis met elkaar aan boord. 

Dag 2 • Zondag 8 september 2019 • Bernkastel
De zondag liggen we in Bernkastel. In de ochtend houden we een dienst aan boord in de lounge van het schip. In de loop van de middag lopen we naar de St. Michael kerk in Bernkastel waar we de middagdienst houden. ’s Avonds genieten we van een heerlijk diner in het restaurant van het schip.

Dag 3 • Maandag 9 september 2019 • Bernkastel – Zell
Al vroeg in de ochtend is ons schip weer gaan varen. De prachtige wijnvelden glijden aan ons voorbij terwijl we genieten van een heerlijk diner in het restaurant. In de lounge van het schip openen we vervolgens de dag met elkaar waarbij we natuurlijk ook zullen zingen onder pianobegeleiding.  Na de lunch komen we aan in Zell, één van de bekendste wijncentra van Duitsland. Hier bevindt zich de wijngaard ‘Zeller Schwarze Katze’ waar de gelijknamige bekende wijn wordt geproduceerd. Op eigen gelegenheid kunt u dit gezellige stadje verkennen. Halverwege de middag begint de samenzang in de Pfarrkirche St. Peter in Zell. Aansluitend gaan we naar een wijnproeverij waar we de verschillende wijnen uit de regio proeven. ’s Avonds genieten we van een heerlijk diner aan boord.

Dag 4 • Dinsdag 10 september 2019 • Zell – Cochem – Alken  
Al vroeg in de ochtend is ons schip weer gaan varen. De prachtige wijnvelden glijden aan ons voorbij terwijl we genieten van een heerlijk ontbijt in het restaurant. In de lounge van het schip openen we vervolgens de dag met elkaar. We meren aan in Cochem. Van ver zien we de majestueuze Reichsburg al liggen. Na aankomst worden we met een treintje naar boven gebracht en krijgen we een rondleiding door deze burcht. Het is één van hoogst gelegen burchten aan de Moezel. Gebouwd op een machtige rots biedt de Rijksburcht met haar erkers een mooie aanblik. De middeleeuwse burcht was eigendom van de keurvorsten van Trier en werd in de 19eeeuw in neogotische stijl gerestaureerd. U krijgt een indruk van het rijke verleden van deze burcht, die door de eeuwen heen geschiedenis heeft geschreven. Na de lunch aan boord kunt u op eigen gelegenheid rondwandelen in dit typische Moezelstadje. We sluiten deze mooie dag af van met een samenzang in de Pfarrkirche St. Martin. ’s Avonds dineren we weer heerlijk aan boord terwijl ons schip doorvaart naar Alken.

Dag 5 • Woensdag 11 september 2019 • Alken – Koblenz - Andernach 
In de ochtend genieten we weer van een heerlijk ontbijtbuffet terwijl ons schip naar Koblenz vaart. Na de lunch lopen we naar de kabelbaan die ons naar de heuvel aan de overkant van de Rijn brengt. Hier hebben we een prachtig uitzicht over Koblenz en de omgeving. Op eigen gelegenheid kunt u het fort bezoeken en kunt u de binnenstad van Koblenz verkennen. Aan het einde van de middag verzamelen we bij de prachtige Basilika St. Kastor. In deze majestueuze basiliek, gelegen op het knooppunt van de Rijn en Moezel, genieten we van prachtige samenzang waarbij het orgel zal klinken. Deze basiliek kent een bijzondere historie. Tijdens het feestelijke Captain’s Dinner varen we de Rijn op en zetten we koers richting Andernach. 

Dag 6 • Donderdag 12 september 2019 • Andernach – Keulen – Wesel – Echteld - terugreis 
Vandaag alweer de laatste etappe. We varen al vroeg uit Andernach weg naar Keulen. Na het ontbijt vindt de ontscheping plaats. U krijgt gelegenheid om Keulen te bezoeken waarbij de statige Dom natuurlijk niet mag ontbreken. Na de lunch (niet inbegrepen) stappen we in de bussen en rijden naar Wesel. In de Willibrordi-Dom vindt de slotsamenzang plaats. Vervolgens rijden we door naar Van der Valk in Tiel waar we genieten van een vroeg afscheidsdiner. Aansluitend wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.