Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location


In juni 2021 organiseert Nederland Zingt een 9-daagse reis naar de mooiste plaatsen in het Beloofde Land. We verblijven uitsluitend in Joodse hotels op basis van volpension. Er wordt van je verwacht dat je fysiek gezond en goed ter been bent omdat we veel zullen wandelen om op die manier Israël te ontdekken, van een prachtige wandeling in natuurpark Banias tot de nauwe straatjes van Jeruzalem. En natuurlijk gaan we heel veel zingen. Ga je met ons mee op deze boeiende reis?

Dag 1 – Maandag 7 juni 2021
Vanaf luchthaven Schiphol vertrekken we per lijndienst van Turkish Airlines naar Tel Aviv. We maken onderweg een overstap in Istanbul. Op de luchthaven van Tel-Aviv worden we welkom geheten door onze Nederlandssprekende gids. Per touringcar reizen we naar ons hotel, gelegen aan het Meer van Galilea. We verblijven hier 3 nachten.

Dag 2 – Dinsdag 8 juni 2021 
Boker Tov, oftewel, goedemorgen in Israël! Na het ontbijt brengt de touringcar ons naar de Berg van de Zaligsprekingen. We beginnen de reis gezamenlijk en staan hier stil bij de zaligsprekingen uit Mattheus 5. Het Meer van Galilea ligt letterlijk aan je voeten. Na dit bezoek rijden de touringcars ons naar Banias, een prachtig natuurreservaat waar de bronnen van de Jordaan ontspringen. We maken een wandeling door de natuur. Je hoort het water bruisen en ruikt de verse munt die hier groeit. In de loop van de middag reizen we naar Magdala waar we in het kerkje van Magdala ons eerste samenzangmoment beleven. Met uitzicht op het Meer van Galilea en een schitterende akoestiek, genieten we van prachtige muziek en samenzang. We besluiten de dag met een boottocht over het Meer van Galilea bij ondergaande zon. ’s Avonds na het diner beleven we een mooie avondsluiting met ‘burning candles’ aan de oevers van het Meer van Galilea met uitzicht op Tiberias.

Dag 3 – Woensdag 9 juni 2021
Na het ontbijt rijden we naar Nazareth. Het is de plaats waar Jezus zijn jeugd doorbracht. In het centrum van deze stad prijkt de Aankondigingskerk. We brengen een bezoek aan deze kerk en wandelen hierna naar de St. Joseph Church, waar we genieten van een mooie samenzang. We vervolgen onze reis naar Haifa waar we lunchen en in de midag maken we een wandeling bij de Bahaitempel door de prachtige subtropische tuinen. Later in de middag reizen we verder naar Ein Hashofet waar we worden verwelkomt door het Megiddo Choir, een bekend koor uit Galilea. Na een gezamenlijk diner in deze kibbutz keren we terug naar ons hotel in Ein Gev.

Dag 4 – Donderdag 10 juni 2021
Vandaag verlaten we de omgeving van Tiberias. We reizen naar de Bronnen van Sachne in natuurpark Gan Hashlosha. In deze prachtige natuur, omgeven door weelderige bomen en bronnen, is gelegenheid om te zwemmen in het water met een constante temperatuur van 28 graden. We vervolgen ons reis richting Jeruzalem waar we in de loop van de middag aankomen in het plaatsje Bethanië, waar Lazarus, Maria en Martha woonden. Deze plaats is gelegen ten zuiden van Jeruzalem. Jezus bezocht zijn vrienden hier regelmatig. Bij het Graf van Lazarus overdenken we de ‘opwekking van Lazarus uit de dood’ en in de nabijgelegen Lazaruskathedraal vindt onze samenzang plaats. Aan het einde van de middag genieten we vanaf de Scopusberg van onze eerste aanblik op Jeruzalem, waarna we naar ons hotel rijden om in te checken. ’s Avonds bestaat de mogelijkheid om de Sound & Lightshow te bezoeken bij de Tower of David (optioneel en niet inbegrepen in de reissom). Op de oude stadsmuren van Jeruzalem wordt met beeld en muziek de geschiedenis van ruim 6000 jaar vertoond van het volk van Israël. 

Dag 5 – Vrijdag 11 juni 2021 
Vandaag een intensieve maar interessante dag! De dag begint met een wandeling over de stadsmuren van Jeruzalem. Vanaf de Jaffapoort tot aan de Sionspoort lopen we over de brede muren en bekijken de stad vanuit een ander perspectief. Van de Sionspoort wandelen we naar de Church of Dormition. Deze kerk ligt op de Sionsberg, het hoogste punt van het oude Jeruzalem. De locatie wordt in de christelijke traditie geïdentificeerd als de plaats waar de maagd Maria stierf en begraven ligt. Na deze kerk te hebben bezocht gaan we naar de ‘Zaal van het Laatste Avondmaal’, een trekpleister voor christenen. In hetzelfde gebouw bevindt zich volgens traditie het ‘Graf van David’, een heilige plaats die wordt bezocht door religieuze Joden. Na de lunch is er gelegenheid voor wat vrije tijd in de soeks, een labyrinth van kraampjes en winkeltjes met geurige kruiden. Vervolgens wandelen we vanaf de Mestpoort langs de oude tempeltrappen naar de Gouden Poort, vanwaar we via de Leeuwenpoort naar Bethesda gaan. Hier staat het kerkje van Anna waar we met elkaar een aantal liederen zingen. De akoestiek hier is prachtig. Later in de middag verzamelen we voor de samenzang in de Verlosserskerk. Na een uur met elkaar te hebben gezongen in het hart van de oude stad, wandelen we naar de Klaagmuur waar we de aanvang van de Shabbath meemaken, een mooie belevenis. We dineren in ons hotel in Jeruzalem.

Dag 6 – Zaterdag 12 juni 2021
Vandaag vieren de Joden de Shabbath. Wij verlaten Jeruzalem en dalen af naar het laagste punt op aarde (400 meter beneden zeespiegel). We beginnen de dag met een bezoek aan Masada. De plek is UNESCO met eeuwenoude ruïnes bovenop een berg die uitkijkt over de Dode Zee. Het fort van Masada werd door koning Herodes gebouwd rond het jaar 40 voor Christus en hierna uitgebreid. Vanaf de top genieten we van een prachtig uitzicht over de woestijn van Judea, de Dode Zee alsook de landschappen van Edom en Moab, gelegen in het Overjordaanse. Na dit bezoek gaan we ontspannen aan de Dode Zee. We nemen hier heerlijk wat tijd en reizen na een voldaan drijfbad terug richting Jeruzalem. Langs Jericho reizen we weer op naar Jeruzalem voor een vroeg diner. ’s Avonds genieten we van een samenzang met medewerking van lokale musici in de Kerk van de Hemelvaart gelegen op de Olijfberg. 

Dag 7 – Zondag 13 juni 2021
Vandaag even heerlijk uitslapen. Na tijd genomen te hebben voor ons ontbijt stappen we in de touringcars die ons naar het nationaal park van Neot Kedumim brengen. In dit unieke Bijbelse landschapsreservaat houden we een openluchtdienst onder tentdoeken. Er zijn prachtige tuinen met diverse Bijbelse planten en bomen. Na de dienst met een overdenking en veel muziek drinken we koffie met Israëlische taartjes. Aansluitend genieten we van een lunch in de natuur onder pergola’s en tentdoeken. We keren terug naar Jeruzalem waar je de rest van de middag op eigen gelegenheid kunt besteden. ’s Avonds dineren we in ons hotel.

Dag 8 – Maandag 14 juni 2021
We beginnen deze dag met een bezoek aan de Klaagmuur. Hier zijn we getuigen van de Bar Mitswahviering. Joodse jongens die 13 jaar zijn geworden treden officieel toe tot de gebedsgroep en lezen in aanwezigheid van familie enkele verzen uit de Torah. Het is een feestelijk gebeuren. Aansluitend gaan we naar Yad Vashem, gelegen op de Heuvel der Herinnering. Zes miljoen Joden is hier symbolisch een graf geschonken. We bezoeken hier o.a. de Laan de Rechtvaardigen, het Children’s Memorial alsook het museum. Na dit indrukwekkende bezoek gaan we naar de Haaspromenade. Met uitzicht op de Oude Stad is hier gelegenheid om onder de olijfbomen te zitten. ’s Middags brengen we een bezoek aan de stad van David, gelegen in het Kidrondal. We dalen af naar het oorspronkelijke fundament van de stad die werd gebouwd door koning David. Het maakt ons beeld van Jeruzalem compleet. We besluiten de midddag en de reis met samenzang in de Schotse Kerk. ’s Avonds dineren we in ons hotel.

Dag 9 – Dinsdag 15 juni 2021
Israël LEHITRAOT! Vandaag reizen we weer terug naar Nederland met vele indrukken rijker.