Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Mee naar Taizé

Taizé is back to basic, even weg uit alle hectiek en met andere christelijke jongeren van over de hele wereld je geloof vieren en verdiepen! We gaan naar Taizé en doen dat het liefst met jou erbij! Daarom organiseren we van 30 april t/m 4 mei (meivakantie!) een BEAM-reis naar Taizé. BE THERE!

Taiwatte?

Taizé, bedoel je. Dat is de naam van een piepklein dorpje in Frankrijk. Daar is iets bijzonders aan de hand: elke week komen er jongeren uit heel Europa bij elkaar om samen God te zoeken. Ze zingen, bidden en werken mee met de kloostergemeenschap die er sinds de Tweede Wereldoorlog te vinden is. Super inspirerend!

Het is lekker back to basic, weg uit alle drukte. Dus: tijd voor jezelf, voor je geloof en voor goede gesprekken. En met de nodige lol, want je bent wel op pad met BEAM natuurlijk…

Per dag zijn er drie (niet verplichte) gebedsdiensten. Je moet niks in Taizé, maar je bent wel zo veel mogelijk onderdeel van de gemeenschap. Dat betekent ook je eigen bord afwassen en af en toe helpen met een klusje. Geloof, beleving, bezinning en samenzijn staan deze dagen centraal. Een verblijf in Taizé is dus echt bijzonder en misschien wel levensveranderend, maar vooral ook heel erg leuk!

De reis

Dag 1 – donderdag 30 april 2020
Vandaag is een reisdag. We verzamelen rond 06.00 uur in de ochtend in Utrecht en reizen af naar het Franse Bourgondië waar de gemeenschap Taizé ligt. Aan het einde van de middag komen we daar aan. Na het avondeten verzamelen we ons om het eerste avondgebed bij te wonen. 

Dag 2 – vrijdag 1 mei 2020
Elke dag in Taizé heeft een vaste indeling. Een doordeweekse dag is als volgt:
8.15 uur          Ochtendgebed, daarna ontbijt 
10.00 uur        Inleiding voor de dag met een broeder van de gemeenschap daarna tijd voor bezinning of gesprekken.
12.20 uur        Middaggebed, daarna maaltijd
14.00 uur        Zangrepetitie (optioneel) ’s middags: werk of gespreksgroepen
17.15 uur        Thee
17.45 uur        Workshops
19.00 uur        Avondeten
20.30 uur        Avondgebed en gebed rond het kruis

Dag 3 – zaterdag 2 mei 2020 
De zaterdag is zoals weekdagen, met extra:
15.15 uur        Workshops
20.30 uur        Avondgebed met kaarsjes als symbool van het paaslicht

Dag 4 – zondag 3 mei 2020 
8.45 uur          Ontbijt
10.00 uur        Eucharistieviering
13.00 uur        Middageten
19.00 uur        Avondeten
20.30 uur        Avondgebed

Dag 5 – maandag 4 mei 2020
Vandaag reizen we weer terug naar Nederland. Aan het einde van de middag komen we weer aan op de centrale plek in Nederland.

Wat kost dat?

Reissom p.p.: €249,- 
* Tijdens de reis hoef je bijna niets meer uit te geven. De reissom is opgebouwd uit het verblijf en de maaltijden bij Taizé, het vervoer in de touringcar en het verblijf van de buschauffeur (deze mag niet op het terrein van Taizé verblijven:( ), tolgelden, administratiekosten, bijdrage SGR en ANVR en de BEAM-redacteuren die meegaan.

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar 
 • 4 overnachtingen op slaapzalen in Taizé
 • Verblijf op basis van volpension vanaf het diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 5
 • Administratiekosten 
 • Coördinatie van BEAM-redactie

Niet inbegrepen

 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stichting calamiteitenfonds €2,50 per boeking (verplicht)
 • Evt. Lunchpakket op dag 5 
 • Evt. fooien

Voorwaarden

 • Voor deelname aan deze BEAM-reis moet je BEAM-supporter zijn. Ben je dat nog niet? Klik hier om dat te regelen!
 • Deze reis wordt in opdracht van de EO uitgevoerd door Beter Uit Reizen. Je  gaat bij het reserveren een reisovereenkomst aan met Beter Uit Reizen. De algemene voorwaarden van deze reisorganisatie zijn van toepassing op deze reis.
 • De reis vindt alleen doorgang bij voldoende deelnemers.
 • Eventueel genoemde reisleiding en/of bijbelstudieleider zijn onder voorbehoud in verband met onvoorziene verplichtingen en/of (persoonlijke) omstandigheden.
 • Programma, activiteiten en prijswijzigingen onder voorbehoud.
 • Van deelnemers wordt verwacht dat zij fysiek gezond, goed ter been en in staat zijn om zonder begeleiding op reis te gaan. 
 • Minimumleeftijd voor deze reis is 16 jaar en maximaal 25 jaar. Ben je nog geen 18 dan moeten je ouders of verzorger toestemming geven dat je naar Taizé mag. Dit kan door het document ‘Parental agreement’ in te vullen. Dit formulier krijg je toegezonden na je aanmelding.