Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Tijdens deze 9-daagse reis reizen we o.l.v. Minella van Bergeijk naar Jeruzalem en Tiberias. We 'ontmoeten' de Bijbelse vrouwen en willen leren van het leven van deze vrouwen uit de Bijbel door plaatsen te bezoeken waar ze zijn geweest of stil te staan op een plek die hun verhaal vertelt.

Dag 1: Donderdag 4 oktober 2018
Onze reis naar Israël begint! We vliegen met Turkish Airlines naar Tel-Aviv, met een overstap in Istanbul. Na aankomst op de luchthaven worden we begroet door onze Nederlandssprekende gids Ines Zafrir, die ons begeleidt naar het hotel in Jeruzalem. We verblijven hier de komende dagen.

Dag 2: Vrijdag 5 oktober 2018
Vandaag 'ontmoeten' we de Bijbelse vrouw Maria.
Boker Tov oftewel ‘goedemorgen’ in Jeruzalem. Vandaag begint onze kennismaking met de stad Jeruzalem vanaf de Olijfberg. De stad ligt letterlijk aan onze voeten als we boven op de Olijfberg staan. Hierna rijden we naar de Leeuwenpoort, vroeger de Schaapspoort genoemd, en lopen we de Via Dolorosa die Jezus liep. Onderweg bekijken we onder andere het kerkje van Anna bij Bethesda en staan we stil bij het lijden van Jezus. We lunchen in de Soeks en maken kennis met de Arabische keuken. In de middag brengen we een bezoek aan de Graftuin waar we met elkaar verdieping zoeken in het verhaal van Maria. Hierna begeven we ons naar de Klaagmuur waar we de aanvang van de Shabbat meemaken. Hierna gaan we terug naar het hotel waar we gezamenlijk dineren en de eerste dag vol indrukken met elkaar afsluiten.

Dag 3: Zaterdag 6 oktober 2018
Vandaag 'ontmoeten' we de vrouw van Lot.
De Joden vieren vandaag de Shabbat. We verlaten dan ook de drukte in Jeruzalem en reizen af naar het laagste punt op aarde, de Dode Zee. We beginnen met een bezoek aan Massada, het fort gelegen in de woestijn van Judea. Hier woedde de felle strijd tussen de Romeinen en de Joodse Zeloten van 70-73 na Chr. We nemen de kabelbaan naar boven en kunnen, nadat we de Massada hebben bekeken, aan de oostkant van de Dode Zee via het Slangenpad te voet afdalen. Hierna rijden we door naar de Dode Zee waar we lunchen en ons verdiepen in het verhaal van de vrouw van Lot. Na de lunch rijden we naar het Ahava Visitor’s Centre waar we een kijkje gaan nemen in de fabriek waar allerlei huidverzorgingsproducten gemaakt worden op basis van ‘Dode Zeeproducten’. Na de tour is er gelegenheid om advies te vragen over welke producten bij jouw huid passen. Hierna rijden we naar Crystal Beach en gaan we zelf genieten van de weldadige werking van de mineralen in de Dode Zee. We krijgen een bodypakking met Dode Zeemodder en ervaren hoe is het om te drijven in het water van de Dode Zee. Hierna rijden we terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 4: Zondag 7 oktober 2018
Vandaag 'ontmoeten' we de Bijbelse vrouw Eva.
In de ochtend houden we een dienst met elkaar en picknicken we in het nationaal park van Neot Kedumim. Dit park is gelegen halverwege de weg van Jeruzalem naar Tel-Aviv. Er zijn in Neot Kedumim prachtige tuinen met diverse Bijbelse planten en bomen. Na de picknick hebben we voldoende tijd om te genieten van de prachtige natuur in dit park. In de middag hebben we vrije tijd en kun je zelf kiezen wat je wilt doen. Je kunt op eigen gelegenheid Jeruzalem bezoeken of genieten van de faciliteiten van het hotel. ’s Avonds dineren we in ons hotel in Jeruzalem.

Dag 5: Maandag 8 oktober 2018
Vandaag 'ontmoeten' we de Bijbelse vrouw Deborah.
We beginnen de dag met een bezoek aan het Holocaust Memorial Yad Vashem, gelegen op de Heuvel der Herinnering. Op deze plaats worden 6 miljoen Joden herdacht die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. We ontmoeten hier een overlevende van de Holocaust en luisteren naar haar verhaal. Na deze indrukwekkende ontmoeting gaan we naar de Velden van Efratha bij Bethlehem waar we lunchen. Na de lunch reizen we naar En Gedi, waar we een wandeling maken naar de Davids Bron. Hier staan we stil bij de geschiedenis van Deborah. Aan het einde van de middag maken we ons klaar voor een Cooking Class Kosher Food. Joodse vrouwen leren ons meer over de Joodse keuken. Er wordt door Joodse vrouwen heerlijk eten bereidt en waar mogelijk zullen wij helpen in de voorbereidingen van het diner wat we vervolgens met elkaar zullen nuttigen. Na afloop brengt de touringcar ons terug naar het hotel.

Dag 6: Dinsdag 9 oktober 2018
Vandaag 'ontmoeten' we de Bijbelse vrouw Mirjam.
We verlaten Jeruzalem en reizen verder naar Tiberias. We rijden via de woestijn van Wadi Qelt. Hier verlaten we de bus en overdenken we met elkaar de geschiedenis van Mirjam uit Exodus en Numeri. We vervolgen onze reis naar Nazareth waar we de bron van Maria bezoeken en hier staan we stil bij het verhaal van Jezus’ kinderjaren in de oude synagoge van Nazareth. We bezoeken Nazareth Village en krijgen een indruk hoe het leven eruit zag uit de tijd van Jezus omwandelingen op aarde. We gebruiken hier een Bijbelse lunch waarbij gerechten zijn voorbereid gerelateerd aan de Bijbel, te denken valt bijvoorbeeld aan linzensoep. Na de lunch gaan we met elkaar naar de schitterende Hula Vallei waar we genieten van een fietstochtje door dit natuurpark met zijn prachtige flora en fauna. Aan het einde van de middag reizen we verder naar Tiberias, waar we ’s avonds dineren in Kibbutz Degania. Hier vertellen vrouwen ons over hun taak en rol als vrouw in de Kibbutz en het leven met elkaar. 

Dag 7: Woensdag 10 oktober 2018
Vandaag 'ontmoeten' we de Samaritaanse vrouw.
Deze dag begint met een boottocht op het Meer van Galilea. Vanaf het meer genieten we van het uitzicht op de stad Tiberias, als op de Berg der Zaligsprekingen, Tabgah en de overblijfselen van Kapernaum. De Bijbelse geschiedenis gaat als het ware voor ons leven. Na ontscheping brengen we een bezoek aan het kerkje van Magdalena. Hier overdenken we het thema ‘Levend water’. We vervolgen onze reis langs het Meer van Tiberias en bezoeken de Berg der Zaligsprekingen, waarna we langs de berghelling naar Tabgha wandelen, de plaats van de wonderbaarlijke spijziging. Na de lunch reizen we af naar het Joods-orthodoxe stadje Safed. Hier worden we welkom geheten in de oude Blauwe Synagoge. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Na deze bijzondere ontmoeting reizen we terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 8: Donderdag 11 oktober 2018
Vandaag 'ontmoeten' we de Bijbelse vrouw Esther.
We bezoeken het Katzrin Talmudic Village en maken kennis met de kledingstijl van Joods-orthodoxe dameskleding conform de talmoed. We zien daarnaast ook hoe de dames zich cosmetisch verzorgen en krijgen een indruk hoe ze vroeger leefden. We besluiten het bezoek met een Bijbelse lunch waar we met elkaar het leven van Koningin Esther overdenken. ’s Middags wordt het relaxen. We gaan namelijk naar de Hamat Gader Hot Springs waar waterbronnen een constante temperatuur hebben van 40-44 graden. Met elkaar genieten we van deze warmwaterbronnen en praten we na over de indrukken van deze reis. ’s Avonds vindt er een farewell dinner plaats.

Dag 9: Vrijdag 12 oktober 2018
Vol indrukken brengt de touringcar ons naar de luchthaven van Tel-Aviv waar we inchecken voor onze vlucht naar Amsterdam. Israël Lehitraot!