Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Eva-reis naar Suriname: Op weg naar vrijheid

Surinaamse vlag

Als afsluiting van het jaarthema ‘Op weg naar vrijheid’ organiseert Eva een bijzondere reis naar… Suriname! De reis vindt plaats in februari/maart 2020. Ga je met ons mee?

Met een groep van vijftig tot zestig vrouwen gaan we op reis naar een land waar vrijheid door de eeuwen een belangrijke – en kwetsbare – rol heeft gespeeld. Een land van suiker-, koffie- en cacaoplantages, die een pijnlijke stempel hebben gedrukt op de historie en de levens van de mensen nu. Met welke vrijheids-issues hebben de bewoners van dit land te maken gehad, en wat kunnen we van hen leren?

Tijdens de reis vormen podcasts van het nieuwe boek 'Op weg naar vrijheid' van Daniëlle Strickland een rode draad.

Gegevens

Periode: 28 februari – 9 maart 2020
Reissom p.p.: €2.699,- (volledig verzorgd!)

Reisprogramma

Markt Suriname

Het toerisme in Suriname is nog kleinschalig en daardoor is het land erg puur. Suriname heeft zoveel te bieden! Maak kennis met een heel bijzonder, sterk en multicultureel land. Ervaar de overweldigende natuur en cultuur en kom meer te weten over de Nederlandse geschiedenis in Suriname.

Klik hier voor het dag- tot dagprogramma

Accommodaties

Paramaribo
Oude koloniale huizen in het centrum van Paramaribo

Tijdens de reis verblijven we in onderstaande of vergelijkbare hotels:

Eco Torarica Resort
Het Eco Torarica Resort bevindt zich aan de rand van het historische centrum van Paramaribo en ligt dichtbij gezellige terrasjes en restaurants. Vrijwel alle bezienswaardigheden in de binnenstad liggen op loopafstand. Ervaar tijdens je verblijf in dit resort een heerlijke rust en een warme gastvrijheid. Ontdek ook al iets van de Surinaamse geschiedenis, want de receptie en de bar bevinden zich in het koloniale herenhuis. 

De comfortabele kamers van het resort zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv, een koelkast, een kluisje en een eigen badkamer met bad/douche (warm en koud water) en toilet. De kamers hebben allemaal een (klein) privébalkon met uitzicht over de Surinamerivier of de tropische tuin. Op de kamer maak je gratis gebruik van wifi. 

Verder beschikt het hotel over een buitenzwembad met een terras en poolbar, een groene tuin waar veel vogels wonen en een restaurant en een bar. Geniet tijdens het ontbijt van heerlijk vers lokaal fruit en diverse sappen en maak tijdens de diners kennis met de smaakvolle Surinaamse keuken.

Vluchten

Het aanbod is gebaseerd op rechtstreekse vluchten per Surinam Airways. Het vluchtschema, onder voorbehoud van wijzigingen, is: 

28 februari 2020 | Amsterdam – Paramaribo | Vertrek 15.15 uur – aankomst 20.45 uur
9 maart 2020 | Paramaribo – Amsterdam | Vertrek 23.20 uur – aankomst 12.20 uur*
*aankomst volgende dag

Kosten & voorwaarden

Reissom p.p.: €2.699,- volledig verzorgd
Toeslag 1-persoonskamer: €235,-

Inbegrepen
- Vliegreis Amsterdam – Paramaribo per Surinam Airways
- Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen 
- 20 kilo ruimbagage
- 9 overnachtingen in goede middenklasse hotels
- Verblijf in 2-persoonskamer met eigen bad/douche, toilet en airconditioning in Eco Torarica Resort
- Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de excursiedagen
- Alle maaltijden
- Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen
- Alle excursies en entreegelden zoals in het programma beschreven
- Boek ‘Op weg naar vrijheid’ door Danielle Strickland 
- Fooien 
- Administratiekosten
- Toeristenkaart (t.w.v. €35,-)

Niet inbegrepen
- Persoonlijke uitgaven en drankjes tijdens de maaltijden
- Eventuele verhoging van brandstoftoeslagen, lokale reis- en vertrekbelastingen
- Niet genoemde en/of optionele excursies en entreegelden
- Eventuele reis- en annuleringsverzekering
- Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (verplicht)

Voorwaarden
- Van de reizigers wordt verwacht dat ze lichamelijk in bovengemiddeld goede conditie zijn. Een reis naar Suriname is pittig, omdat het warm is en reizen intensief is. Er wordt daarom van de deelnemers verwacht dat ze een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid hebben. Wanneer de gezondheid niet zonder meer goed is, wanneer er medicijnen op doktersrecept worden gebruikt of wanneer er twijfel is over de gezondheid, neem dan contact met ons op om dit te bespreken via [email protected].
- Voor deelname aan een EO-Ledenreis is een EO-lidmaatschap per persoon verplicht. Klik hier om online je lidmaatschap te regelen of bel met 035-2210022.
- Deze reis wordt in opdracht van de EO uitgevoerd door Beter Uit Reizen. Je gaat bij het reserveren een reisovereenkomst aan met Beter Uit Reizen. De algemene voorwaarden van deze reisorganisatie zijn van toepassing op deze reis.
- De reis vindt alleen doorgang bij voldoende deelnemers.
- Genoemde reisleiding/medewerkers zijn onder voorbehoud in verband met onvoorziene verplichtingen en/of (persoonlijke) omstandigheden.
- Programma, hotels, excursies en prijswijzigingen onder voorbehoud.

Heb je vragen over deze reis? Dan kun je contact opnemen met de reisorganisatie via 035 – 6474707.