Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Dag 1, maandag 13 mei 2019
We vertrekken vanaf Schiphol naar Tel Aviv. Na aankomst worden we, naar Tiberias gebracht voor diner en overnachting

Dag 2, dinsdag 14 mei 2019
We beginnen deze dag met een boottocht op het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend! Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Boven de plaats waar het huis van Petrus zou zijn geweest is een kerk gebouwd in de vorm een boot. Met de bus rijden we langs de oevers van het Meer van Galilea naar de Golan Hoogten en komen aan bij de berg Bental waar we meer te horen krijgen over het gebied.
Na de lunch staat een sportieve en typisch Nederlandse activiteit op het programma, fietsen! Agmon HaHula bevat wandelpaden, observatiepunten en telescopen voor het observeren van de duizenden vogels die er te vinden zijn. Water is in de vallei in overvloed aanwezig, in de vorm van bronnen en rivieren. Door de overvloed aan water in het gebied groeit en bloeit er van alles.

Dag 3, woensdag 15 mei 2019
Vroeg in de morgen beginnen we deze dag op de Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd. Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger. Vanaf de berg maken we een prachtige wandeling naar Tabgah, de plaats van de wonderbaarlijke spijziging waar de reisleider een een meditatie zal houden bij het amphitheater, in de openlucht met zicht op het meer. We gaan verder op pad gaan naar de oude kruisvaarderstad Akko. Hier bezoeken we de haven, de kleurrijke bazaar, het Johanniterklooster en de ondergrondse kruisvaardertunnel. Boven Akko vinden we Kibboets Nes Ammim, een internationale christelijke gemeenschap van vrijwilligers met het doel om mensen te verbinden door de dialoog, werken en leren. We krijgen een rondleiding over de kibboets en er is ruimte voor gesprek met de bewoners over hun leven en werk in de kibboets.
Vervolgens gaan we naar de witte krijtrotsen van Rosh Hanikra welke de grens met de zee vormen. Met een kabelbaan dalen we af naar beneden om de grotten in zee te bekijken. In de grotten hoor je het geluid van de aanstormende golven. Het water en de grotten blijven steeds van kleur veranderen.

Dag 4, donderdag 16 mei 2019
We laten Tiberias achter ons en rijden naar Magdala waar op een prachtige locatie de dag met elkaar willen beginnen. We gaan door naar Gan Hashlosha waar we warmwaterbronnen vinden, middenin de mooie natuur. We kunnen een bad nemen in het heerlijke water of een wandeling maken in de omgeving. Door de Jordaanvallei rijden we naar de doopplaats Qasr el Yahud in de rivier de Jordaan, waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen doopte. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen. Op weg naar Jeruzalem maken we nog een tussenstop bij de kloof van Wadi Kelt, voor een uitzicht over het Klooster van St. George dat aan de rotswand hangt. Vervolgens gaan naar Jeruzalem. Bij de Scopusberg genieten we van ons eerste uitzicht over Jeruzalem en is er een welkomstceremonie. Dit is een korte ceremonie om de groep te verwelkomen bij aankomst in Jeruzalem. Het symboliseert de manier waarop de mensen in Bijbelse tijden werden verwelkomd, met een stukje brood en wijn (of druivensap).

Dag 5, vrijdag 17 mei 2019
De beste manier om Jeruzalem van bovenaf te bekijken is door een wandeling te maken over de oude stadsmuren. We lopen ongeveer 12 meter boven de grond en hebben uitzicht op de Oude en de Nieuwe Stad en de Olijfberg. We lopen vanaf de Zionspoort naar de Berg Sion waar we de kamer van het laatste avondmaal en de tombe van koning David bekijken. In de Oude Stad van Jeruzalem gaan we naar een archeologische opgraving, de Stad van David. We bekijken eerst een 3D film bekijken over de opgravingen en de stad. Ook krijgen we een rondleiding en gaan we naar het uitkijkpunt, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt over de opgravingen. We duiken onder de grond en bezoeken ‘Warren’s Shaft’, een ondergrondse tunnel uit de tijd van de Kanaänieten, ontdekt door Sir Charles Warren in 1867. Via de tunnel van Hizkia, die deels onder water staat, lopen we naar de Vijver van Siloam. Ook bezoeken we de kerk van St. Peter in Gallicantu. Men vermoed dat deze Kerk van het Hanengekraai staat op de plaats waar vroeger het huis van Kajafas heeft gestaan heeft. Bij verschillende opgravingen zijn er een steenmolen, een kerker, een binnenplaats, knechtenverblijven en overblijfselen van een byzantijnse kerk gevonden. Ook is er een stenen trap gevonden van meer dan 2000 jaar oud. Het is dus goed mogelijk dat Jezus over deze trap gelopen heeft. Aan het einde van de dag zijn we bij de Klaagmuur waar we zien hoe de Joden zich voorbereiden op de Sabbat

Dag 6, zaterdag 18 mei 2019
Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem.
Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa bevindt. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk waar jammerklachten en gebeden weerklinken. Via de Damascuspoort wandelen we naar de Graftuin waar we het lege graf aanschouwen.

Dag 7, zondag 19 mei 2019
Een ontspannen rustdag in het prachtige Jeruzalem. In het hotel zal een eigen dienst gehouden worden. Aansluitend zal er koffie met wat lekkers voor u klaar staan. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Dag 8, maandag 20 mei 2019
Na het ontbijt rijden we naar Yad Vashem waar we uitgebreid de tijd voor nemen. Dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum met de Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken u stil en roepen een groot respect en medeleven op. We zoeken de rust op en rijden naar Ein Gedi, de plek waar David zich verschool voor Saul. Na dit bezoek rijden we verder naar de oevers van de Dode Zee. Tijdens het bezoek aan de Dode Zee is het mogelijk om gebruik te maken van de faciliteiten als ligbedden en douches. U kunt ook kennis maken met de Dode Zee. Het water is er zo zout dat je moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere ervaring. Natuurlijk mag een modderbad niet ontbreken. Heerlijk ontspannen rijden we richting Netanya aan de kust voor diner en overnachting.

Dag 9, dinsdag 21 mei 2019
In de ochtend maken we nog een mooi uitstapje naar Jaffa. In de Nederlandse Bijbelvertalingen wordt deze plaats Joppe genoemd. We maken een wandeling door de geplaveide straatjes van de prachtige, oude havenstadje en we lopen door de artiestenwijk. In de smalle straatjes zien we het werk van verschillende artiesten en kunstenaars. Jaffa betekent mooi en deze plaats doet zijn naam zeker eer aan. In de Bijbel lezen we over deze plaats in het boek Handelingen. Petrus heeft hier Tabitha, ook wel Dorcas genoemd, tot leven gewekt. Ook logeerde Petrus bij Simon de Leerlooier, in diens huis aan zee. De lunch deze dag is exclusief zodat u op eigen gelegenheid kan genieten van een lunch in Jaffa. Ook heeft u Jaffa gelegenheid tot wat vrije tijd. In de middag rijden we weer terug naar Netanya en is er tijd om al de indrukken die u de afgelopen dagen heeft opgedaan te laten bezinken, te genieten van de zee en het strand of om uw laatste inkopen te doen. ’s Avonds sluiten we de reis gezamenlijk af.

Dag 10, woensdag 22 mei 2019
We gaan naar de luchthaven van Tel Aviv voor onze terugvlucht naar Nederland. Een reis vol unieke belevenissen is ten einde.