Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Zaterdag: 12 december 2020: 
Via de verschillende opstapplaatsen rijdt de touringcar naar Arnhem waar we aan het einde van de ochtend worden verwelkomd op het prachtige schip de MPS Poseidon. We lunchen met elkaar aan boord en gooien de trossen los om naar onze eerste bestemming te varen, Deventer. Een stad die juist in december volledig in de kerstsfeer is. Een lust voor het oog om doorheen te wandelen onder begeleiding van onze reisleiders. 's Avonds dineren we met elkaar aan boord.

Zondag: 13 december 2020: 
Vandaag een vrije dag in Deventer. Aan boord verzorgen de reisleiders een zondagse samenkomst. Na de samenkomst staat er koffie voor u klaar en in de middag heeft u vrije tijd om de stad Deventer te ontdekken. Wanneer het mogelijk is bezoeken we in de middag ook een lokale dienst in Deventer. 

Maandag: 14 december 2020: 
In het restaurant aan boord staat wederom een heerlijk ontbijt voor u klaar. Terwijl u geniet van het ontbijt vervolgen we onze reis naar Kampen. Deze prachtige Hanzestad is gelegen aan de rivier de IJssel. We beginnen de dag met een overdenking en gaan in Kampen van boord om een bezoek te brengen aan de indrukwekkende Bovenkerk. ’s Avonds genieten we van een heerlijk diner aan boord terwijl we verder varen naar de parel van Flevoland, Urk. Een pittoresk dorp met in de oude kern een doolhof van steegjes waar ieder huisje anders is. De reisleiders zullen vanavond een dagsluiting verzorgen en voor de liefhebbers maken we nog een leuke wandeling door het dorp. 

Dinsdag: 15 december 2020:
Nog voor het ontbijt zetten we koers naar het vissersplaatsje Medemblik. Bij de kade staat er een bus klaar die ons vandaag door het Westfriesche landschap zal rijden. Natuurlijk mag een bezoekje aan Hoorn niet ontbreken. Rond koffietijd zijn we weer terug op ons schip om verder te varen naar Den Oever. 

Woensdag: 16 december 2020: 
Al vroeg maken we vandaag de oversteek naar het Waddeneiland Texel. Met een beetje geluk zien we misschien wel een groepje zeehonden liggen op het wad. We meren aan in de vissershaven van Oudeschild. Geniet van de rust, ruimte, maar ook van de gezelligheid van Nederlands grootste Waddeneiland. We brengen een bezoek aan Kaap Skil. Een museum vol verhalen en opgedoken schatten. We doen een stapje terug in de tijd in het openluchtmuseum. Aan het einde van de dag gaan we weer aan boord voor het diner.

Donderdag: 17 december 2020: 
In de ochtend varen we naar Enkhuizen. Vanzelfsprekend beginnen we de dag weer gezamenlijk met een overdenking van een van onze reisleiders. Rond lunchtijd arriveren we in Enkhuizen. Enkhuizen staat bekend om de haringvisserij. U kunt Enkhuizen op eigen gelegenheid of met onze reisleiders ontdekken. Aan het einde van de middag wordt u weer aan boord verwacht waar we het diner gezamenlijk gebruiken.

Vrijdag: 18 december 2020: 
Vandaag komen we aan in Wijk bij Duurstede. Deze stad aan de Lek beschikt over een historische binnenstad met tal van monumenten, waaronder Kasteel Duurstede, de Grote Kerk en de molen. En wat dacht u van een heerlijke wandeling over de dijken voor een mooi uitzicht over de Lek. Deze dagen is de stad volledig omgetoverd tot een sfeervolle kerststad inclusief een gemoedelijke kerstmarkt. U kunt de middag in Wijk bij Duurstede zelf invullen of met een van onze reisleiders op pad gaan. Vanavond genieten we met elkaar van een feestelijk diner. We zullen deze avond gebruiken om de reis feestelijke af te sluiten.

Zaterdag: 19 december 2020:  
De laatste dag van deze reis is aangebroken. In de morgen is er nog tijd voor een overdenking en afsluiting van de reis. We lunchen nog eenmaal met elkaar en rond 14.00 uur nemen we afscheid en stappen we weer in de touringcar die u brengt naar uw uitstapplaats. U kunt terugkijken op een prachtige reis! 

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.