Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Programma ledendag Dordrecht

In de historische binnenstad van Dordrecht wordt u door ons ontvangen en staan de onderstaande activiteiten op het programma. Op uw e-ticket staat vermeld op welke tijden u deel kunt nemen aan deze activiteiten. 

‘Nederland Zingt’ in de Augustijnenkerk
Onder leiding van ‘Nederland Zingt’ zingen we met elkaar in de mooie Augustijnenkerk. De presentatie is in handen van Mirjam Bouwman.

Dordrechts Museum
Breng een bezoek aan het Dordrechts Museum met de tentoonstelling Werk, bid en bewonder voor een nieuwe kijk op kunst en calvinisme. Bewonder het werk van schilders van de 17tot begin 20e eeuw, zoals Ferdinand Bol, Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Theo van Doesburg en Piet Mondriaan. 

Viewing ‘God in de Lage Landen’
We bekijken het programma ‘God in de Lage Landen’ dat in het teken van de synode staat. Andries Knevel is hierbij uw gastheer en vertelt u graag meer over dit onderwerp.

Ontdek historisch Dordrecht 
Ontdek – op eigen gelegenheid – de prachtige binnenstad van Dordrecht middels een stadswandeling langs de tien belangrijkste plaatsen die aan de synode herinneren. Neem hiervoor uw smartphone of tablet mee en ontdek hoe het er 400 jaar geleden heeft uitgezien. 

Hof van Nederland
Bezoek het Hof van Nederland met de tentoonstelling Te kunst en te Keur – 400 jaar Statenbijbels. Tijdens de Synode van Dordrecht wordt opdracht gegeven voor de eerste officiële Nederlandse vertaling van de Bijbel. Deze vertaling uit de directe grondtekst verschijnt voor het eerst in 1637. Gefinancierd en geautoriseerd door de Staten-Generaal krijgt het de naam: Statenvertaling. Ook in Dordrecht werd de Statenvertaling gedrukt, door de beroemde familie Keur. 

Op het Hof van Nederland staat tevens de robotarm die in bijna zeven maanden tijd de Bijbeltekst van de Statenvertaling uitschrijft.

EO-café
Kom langs in het EO-café en ontmoet EO-presentatoren Mirjam Bouwman en Henk van Steeg in de Sint-Bonifatiuskerk. U ontvangt een kopje koffie of thee en kunt even bijkomen in ons caf en langs verschillende standjes lopen.

Ook kunt u de toren beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad Dordrecht.

Een ticket voor deze dag kost slechts €19,50. Bestel uw ticket hier. 
Het programma is inclusief:

  • Koffie of thee in het EO-café
  • Routekaart stadswandeling
  • Entree Dordrechts Museum en Hof van Nederland (t.w.v. €15,-)
  • Nederland Zingt samenzangdienst in de Augustijnenkerk
  • Viewing God in de Lage Landen 
  • Ontmoeting met EO-presentatoren