Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Samen Geloven

samen geloven, luisteren, lezen en doen - ook in de zomer

Programma LIVE STREAM digitale Pinksterconferentie

Op deze pagina vind je het hoofdprogramma van de live stream van de digitale Pinksterconferentie per dag(deel), te herkennen aan de vetgedrukte tijden.

Programmaonderdelen die tegelijkertijd plaatsvonden in andere live streams zie je grijsgedrukt in dit overzicht.

De Pinksterconferentie was van vrijdag 29 mei tot en met maandag 1 juni 2020.
Bekijk hier informatie over de sprekers van het hoofdprogramma.

vrijdag banner

08.00 - 18.00 uur  Opwekking Top 100 van Groot Nieuws Radio

18.00 - 19.00 uur  Optreden van Matthijn Buwalda

19.00 - 19.30 uur  Vooruitblik samenkomst en Pinksterweekend

19.30 - 21.00 uur  Samenkomst 'Ontvang de Heilige Geest'

met spreker Hans Maat
Hans Maat

Hans Maat is directeur van het Evangelisch Werkverband en is een bruggenbouwer tussen de protestantse én de evangelische en charismatische stroming. Hij is daarnaast ook actief op het gebied van muziek en is oprichter van de band Sela en schrijver van vele liederen. Hans is getrouwd en heeft vier kinderen. Lees meer over Hans.​​​​​

met Opwekking Band onder leiding van Reni en Elisa Krijgsman
Reni en Elisa Krijgsman

Dit echtpaar heeft het voorrecht om hun passie uit te leven. Met hun muziekbediening mogen zij mensen de liefde van God laten zien. Ze zeggen vaak getuige te zijn van de herstellende, genezende, verdiepende kracht die muziek brengt in de levens van de mensen die ze ontmoeten.

21.00 - 22.00 uur  Seminar 'Werken aan verslavingen' - Groot Nieuws Radio

door Ferdinand Bijzet
Ferndinand Bijzet

Ferdinand Bijzet (1976) is relatie- en gezinstherapeut. Hij ontwikkelde het online-programma SAMEN, voor stellen in een vertrouwenscrisis door vreemdgaan. Naast zijn eigen praktijk op het gebied van relatieherstel is hij eigenaar/directeur van het Kempler Instituut Nederland.

22.00 uur  Seminar 'Geen opwekking zonder Israël' - Family7

door Oscar Lohuis
Oscar Lohuis (foto: Loïs Lohuis)

Oscar Lohuis is een rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. In zijn tienerjaren is hij tot levend geloof gekomen. Oscar is sinds 1991 getrouwd met Loïs en vader van vier kinderen, Ruben, Lucas, David en Maria. Sinds juli 2014 wonen zij in Ermelo. Hij stelt dat élke opwekkingsbeweging begint bij Israël.
Meer over Oscar Lohuis

22.30 uur  Optreden Joke Buis

23.00 uur  Film New Faith Network: 'Billy Graham - A life remembered'

 

 

banner pinksteren zaterdag

zaterdagochtend

08.00 - 08.45 uur  Blessings - Groot Nieuws Radio

08.45 - 09.30 uur  Seminar 'home work-out' van de jongeren

09.30 - 10.00 uur  Vooruitblik samenkomst

10.00 - 11.30 uur  Samenkomst 'Jij bent de kerk!'

met spreker Nelinda Troost
Nelinda Troost

Nelinda Troost is service pastor in Mozaiek0318. Daarnaast is ze aanbiddingsleider en spreker. Haar passie voor muziek en geloof deelt ze met haar man Gerald Troost. Samen hebben ze drie kinderen.

en Opwekking Band onder leiding van Rebekka Sahertian

Op haar 19e werd Rebekka gebeld door Iwan, een jongen die ze kende uit een gemeente in Alphen aan den Rijn en waar ze later mee trouwde. Hij vroeg haar om als zangeres hun bandje te komen versterken waarmee ze op een laagdrempelige manier wilden evangeliseren. Het bleek het begin van vele muziek-avonturen, zoals o.a. 'The influence' en nu een optreden met de Opwekking Band. 

11.30 - 12.07 uur  Seminar leiderschap 'Zo bereik je meer jongeren in de kerk'

zaterdagmiddag

12.07 - 12.30 uur  Seminar leiderschap 'Zo leid je vanuit relatie'

met Geert van ’t Veer en Tineke Wuister
Geert van 't Veer en Tineke Wuister

Het zijn de relaties die blijven staan als structuren in je kerk of gemeenschap wegvallen of veranderen. Hoe bouw jij als leider aan sterke relaties? Investeer je tijd in leiders die in en vanuit de kerk samen het leven met God voorleven en doorgeven? Geert en Tineke delen praktijkverhalen, Bijbelse en sociologische inzichten én zetten je aan het werk.

Bedrijfskundige en theoloog Geert van ’t Veer en psychologe Tineke Wuister zijn betrokken bij LEF Navigators, een beweging die een nieuwe generatie leiders van en in lokale kerken toerust. De internationale Navigators beweging helpt in Nederland met name studenten, jeugdleiders en young professionals Jezus te volgen in kerk en samenleving. Tineke is tevens auteur van het boek Lucht.

12.30 - 13.00 uur  Optreden Lars Gerfen

13.00 - 14.00 uur  Seminar 'Rust in de chaos' met Joline Zuidema en Peter Dijkstra - Groot Nieuws Radio

14.00 - 14.44 uur  Seminar 'Opgebrand (in het Koninkrijk)' - Family7

door Michelle van Dusseldorp
Michelle van Dusseldorp

De Nieuw-Zeelandse Michelle van Dusseldorp is schrijfster, psychologe en oprichter van Groundwork. Via Groundwork is Michelle vooral bezig met coaching. Michelle heeft passie voor mensen die zijn vastgelopen in hun leven. Ze ziet mensen graag ontwikkelen en groeien, zodat ze een gezond en betekenisvol leven kunnen leiden.

Michelle traint de coaches in de coachopleiding samen met een team van docenten. Daarnaast geeft ze diverse lezingen door heel Nederland over thema's als identiteit, opvoeding of het stellen van grenzen. Als ervaren spreekster weet ze elke doelgroep te boeien en te inspireren. Ze vindt het een uitdaging om complexe zaken simpel en begrijpelijk te maken, zodat haar toehoorders er zelf iets mee kunnen.

14.44 - 16.00 uur  Seminar leiderschap 'Zo leid je door crisis heen'

door Craig Groeschel
Craig Groeschel

Craig Groeschel (52 jaar) is de oprichter en leider van Life.Church (eerder bekend als LifeChurch.tv), een Amerikaanse kerk met zeventien locaties verdeeld over meerdere staten. Hij is getrouwd, heeft zes kinderen en woont in Edmond (Oklahoma). Wil je meer weten horen van Craig? Luister dan eens naar zijn podcast over leadership.

16.00 - 17.30 uur  Webinar 'Gelijkwaardig leiderschap en de kerk' - MissieNederland

Meer info over deze webinar met Joël Boertjens en Paulien Vervoorn

Waarom is het belangrijk dat iedere christen nadenkt over de rol van de vrouw in de kerk? Welke Bijbelse passages en hoofdlijnen helpen om hierin zowel God en mens recht te doen? En hoe kun je als plaatselijke kerk hierover een eerlijk en inhoudelijk gesprek voeren? Dit interactieve seminar helpt je om wijzer, krachtiger en vruchtbaarder een weg te vinden in deze actuele vragen.

Over Joël Boertjens
Joël Boertjens is voorganger in Baptistengemeente De Verbinding in Amsterdam en deed jarenlang studie naar dit onderwerp. Recent kwam zijn boek 'Allen voor Eén: Vrouwen en mannen samen voor Koning en kerk' uit.

Over Paulien Vervoorn
Paulien is auteur, spreker en begeleidt sprekers, voorgangers en predikanten (m/v) in het spreken (zie www.geloofwaardigspreken.nl.)

Over MissieNederland en netwerk Gelijkwaardig leiderschap
MissieNederland beweegt de kerk om samen de missie van Jezus uit te leven in wijk en wereld. Als netwerkorganisatie biedt MissieNederland een platform voor partners die de (lokale) kerk uitnodigen, uitdagen en toerusten om in beweging te komen voor de missie van Jezus. Het netwerk Gelijkwaardig leiderschap is zo’n platform. Dit netwerk wil recht doen aan de roeping van mannen en vrouwen door gelijkwaardig leiderschap in de kerk te stimuleren. Kijk op www.missienederland.nl/gelijkwaardigleiderschap

17.30 - 18.00 uur  Optreden The Bowery

zaterdagavond

18.00 - 19.00 uur  Groot Nieuws Radio Live

19.00 - 19.30 uur  Vooruitblik samenkomst

19.30 - 21.00 uur  Samenkomst

met spreker Otto de Bruijne

Otto de Bruijne presenteert het evangelie als spreker, schrijver en beeldend kunstenaar. Hij heeft voor TEAR gewerkt in Nederland en Afrika, en als tv-presentator en programmamaker bij de EO. Otto is getrouwd met Renée en samen hebben ze vijf kinderen. 

en Opwekking Band onder leiding van Marcel Zimmer
Marcel Zimmer

Marcel is al zo'n 25 jaar werkzaam als freelance musicus. De laatste 10 jaar verzorgen hij en zijn vrouw Lydia regelmatig, in kerken en gemeenten in het land, concerten en optredens voor volwassenen, jongeren en kinderen. ‘Geweldig om samen met jong en oud onze liefde naar God te kunnen uiten met muziek en zang.’

19.30 - 20.30 uur  Samenkomst tieners 'Unstoppable - De liefde van God de Vader'

meer over Teenzone

Joël Treuren spreekt over God de Vader en zijn onuitputtelijke liefde voor jou. Naast de preek, de Talkzone en aanbidding zijn de bekende ‘tenten’ er natuurlijk ook gewoon bij. We sluiten af met de talentenshow Rise & Shine. Check op onze Insta-pagina hoe je hieraan mee kan doen!

20.30 - 22.00 uur  Samenkomst jongeren The Great Place @Home

met Hanne de Vries en Mind Connected

Beleef de zaterdagavonddienst, geleid door Hanne de Vries, met ons mee in je eigen 'The Great Place'. Er is een afwisselend programma, met onder andere dansgroep Mind Connected, aanbidding, bemoediging en een overdenking. Behalve de bekende onderdelen en namen, zullen er ook een paar jongeren zijn die een mooie bijdrage leveren aan deze avond. (Foto: Chris Soellaart)

21.00 - 22.00 uur  Seminar 'Vurige liefde' - Groot Nieuws Radio

met Cocky Drost
Cocky Drost

Drs. Cocky Drost- de Wit (1981) studeerde Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Utrecht en is sinds 2011 werkzaam als relatiecoach.

22.00 - 22.30 uur  Seminar 'Hoe praat ik over mijn geloof?' - Family7

met Wilfred Fijnvandraat
Wilfred Fijnvandraat (Foto: Berry Janssen - Family7)

Wilfred Fijnvandraat is bestuurder van o.a. Stichting Geloofsgesprekken en Geloof in Gesprek, vanuit zijn drive dat Gods koninkrijk meer zichtbaar wordt. Eerlijk praten over het geloof, met andersgelovigen, daarin is Wilfred gespecialiseerd. Met zijn organisatie verbindt hij mensen uit verschillende christelijke stromingen om in gesprek te gaan over wat ze geloven en waarom. Waarom is praten over het geloof zo moeilijk? Meer info op www.geloofingesprek.nl (Foto: Berry Janssen - Family7)

22.30 uur  Film New Faith Network 'Palau'

 

 

banner zondag

zondagochtend

08.00 - 09.17 uur  Blessing - Groot Nieuws Radio

09.17 - 09.43 uur  Viering 'Pinksteren slaat niemand over' - Protestantse Kerk in Nederland

met spreker Mirjam Kollenstaart
Mirjam Kollenstaart

Met elkaar zingen, bidden en uit de Bijbel lezen. Dominee Mirjam Kollenstaart leidt de dienst en deelt een overweging. Met muzikale begeleiding zangeres Elise Mannah en pianist Henk Doest.
Mirjam Kollenstaart is predikant en spreekster. Naast het werk in de gemeente schrijft ze ook regelmatig in het Nederlands Dagblad en de tijdschriften Eva en Jente. Mirjam is getrouwd met Marien (ook predikant), en heeft vier zonen en een dochter.

10.00 - 10.23 uur  Vooruitblik samenkomst - EO BEAM / Opwekking

met Ruben Flach
Ruben Flach

Voordat de kerkdienst losbarst, een gesprek met Ruben Flach, directeur van Opwekking. Praat mee via de livechat.

10.00 - 10.30 uur  Kinderdienst

met Kinderplein en Mozaiek Kids

Pinksteren vieren doe je samen! Daarom hebben het Kinderplein en Mozaiek Kids samen een dienst voorbereid speciaal voor kinderen. Ollie en Sophie en een kinderwerker van het Kinderplein zijn er ook bij! Samen zingen, dansen en bidden. En ook het spel ‘jongens tegen de meiden’, net als in de tenten op het Kinderplein. Iedereen is welkom.

10.00 - 11.00 uur  Bijzondere Mensen dienst

10.23 - 11.30 uur  Samenkomst 'Het vuur van Pinksteren' - EO BEAM / Opwekking

met spreker Jurjen ten Brinke
Jurjen ten Brinke

Jurjen ten Brinke is voorganger van de multiculturele kerk Hoop voor Noord in Amsterdam. Daarnaast is hij ambassadeur voor TEAR, en presentator van het EO-programma ‘Nederland Zingt Dichtbij’ en sprak meerdere keren tijdens de Nederland Zingt Dagen. Jurjen is getrouwd met Marijke en vader van vier kinderen.

en Opwekking Band onder leiding van Reyer van Drongelen
Reyer van Drongelen

Reyer van Drongelen (artiestennaam ‘Reyer’) wordt regelmatig beschreven als een muzikale duizendpoot. Het grote publiek leerde Reyer de afgelopen jaren met name kennen als bandlid van de BEAM Worship band en de begeleidingsband van Opwekking. Daarnaast is hij als dj actief en produceert hij regelmatig remixes van bekende aanbiddingsliederen.

en met host Joram Kaat
Joram Kaat

Joram Kaat wordt op 5 februari 1994 geboren in Dordrecht. Joram weet al op vroege leeftijd dat hij wil presenteren. Na een paar proefuitzendingen op vijftienjarige leeftijd bij de lokale omroep van Zwijndrecht, maakt Joram anderhalf jaar het radioprogramma ‘Tegengas’. Na twee jaar werken bij Atos RTV, maakt hij in 2011 de overstap naar de Evangelische Omroep.

over BEAM

"BEAM is enthousiast over Jezus. We willen het voorbeeld van Jezus volgen en met elkaar Zijn liefde en positiviteit uitstralen naar iedereen om ons heen. Daarom is onze naam geïnspireerd op de Bergrede waarin Jezus zegt: laat je licht schijnen, wees een lichtstraal (=BEAM)."

zondagmiddag

Vanaf 11.30 uur - 13.30 uur  Een gevarieerd live online festival met mooie en interessante onderdelen

* Kliederkerk m.m.v Trinity
Kliederkerk

We schakelen verschillende keren naar een live kliederkerkviering over het Pinksterverhaal. We kijken wat de kinderen maken, maar je kunt ook thuis meedoen. Via deze link vind je het programma: https://www.protestantsekerk.nl/ideeenbank/kliederkerk-thuis-pinksterfeest/

* Frontberichten uit de Wereldkerk

Samen met Kerk in Actie deelt Gerald Troost verhalen en liederen over onze verbondenheid met de wereldwijde kerk. Jan Wolsheimer, de directeur van Missie Nederland, brengt berichten van zendelingen uit de frontlinie van het evangelisatiewerk. Waar heeft deze crisis de grootste impact en waar ziet Jan God aan het werk?

* Reisgenoten

De PKN startte onlangs een eenvoudige en lichte 'monastieke orde' voor twintigers en dertigers, ongeacht je achtergrond. Je gaat een jaar 'op reis' met een 'leefregel' van vijf 'werkwoorden' (zijn, vertellen, liefhebben, maken en leren), je oefent en je leert samen met andere Reisgenoten. Met medewerking van Johan ter Beek, Elbert Smelt en Henk Doest.

* TedTalks

Cocky Drost, Bettelies Westerbeek, Paul Donders en Ben tiggelaar houden ieder een inspirerend verhaal over Jezus volgen in de praktijk.

Cocky Drost – ‘Kijken zonder vergelijken’
Als mensen hebben we sterk de neiging om ons te vergelijken met anderen. En op basis van die vergelijking vormen we een oordeel over onszelf. Zijn we blij met onszelf, of juist niet. Maar wie ben je nu eigenlijk buiten die vergelijking? Dat is de vraag die relatiecoach Cocky Drost stelt. Kun je jezelf accepteren, met al je mooie en minder mooie kanten? Niet omdat je beter of minder goed scoort dan een ander, maar omdat je weet dat je door God geliefd bent.

Bettelies Westerbeek – ‘Het voordeel van een lege kerk’
Tijdens de corona-crisis staan veel kerkgebouwen leeg. Jammer, vinden veel mensen, die niet kunnen wachten tot ze weer bij elkaar mogen komen om diensten te houden. Maar Bettelies Westerbeek ontdekte in het Haagse Moerwijk de positieve kant van hun lege kerk. Het gebouw bleek allerlei andere mogelijkheden te bieden voor het missionaire werk dat ze doet. Die ervaring wil ze vasthouden, ook wanneer de gemeentes weer bij elkaar mogen komen. Hoe zorg je ervoor dat kerken verder kijken dan alleen de zondagse kerkdienst?

Paul Donders – ‘De vier fasen van een crisis’
De wereld is in de greep van de corona-crisis. Nu de eerste shock langzaam weg begint te ebben, is het tijd om vooruit te kijken. Hoe nu verder? Volgens Paul Donders is het van belang dat bedrijven, organisaties en gemeenschappen zichzelf opnieuw uitvinden. Voor leidinggevenden is daarbij een belangrijke taak weggelegd. Zij moeten de mensen onder zich door vier fasen heen loodsen: overleven, aanpassen, herstellen en transformeren. Zo wordt er gebouwd aan een goede toekomst. Die voorbeeldfunctie mogen christenen ook in deze wereld op zich nemen.

Ben Tiggelaar – ‘Voor de verandering’
Als gedragswetenschapper en ‘managementgoeroe’ is Ben Tiggelaar haast dagelijks bezig met het thema motivatie. En wat blijkt? Vaak is motivatie een worsteling. Je wilt misschien wel meer tijd besteden aan sporten, maar eigenlijk wil je liever op de bank hangen en Netflix kijken. De grote vraag is of het ook lukt om verandering te brengen in die diepere motivatie-laag. Dit soort grote veranderingen zijn niet makkelijk. Echt grote veranderingen kun je niet zelf bewerkstelligen.

* Gospel Celebration

Gospel Celebration met Dwight Dissels en Shirma Rouse. Shirma Rouse en Dwight Dissels brengen al improviserend de mooiste worship met passie, enthousiasme and a lot of SOUL.

13.00 - 14.00 uur  Seminar 'Liefde voor Israel' - Groot Nieuws Radio

door Wim Verwoerd

Wim groeide op met de visie dat Gods profetieën vandaag de dag nog steeds letterlijk moeten worden genomen. Daar hoort een liefde voor het volk Israël bij, zo vertelt Wim Verwoerd.

en muziek van Christian Verwoerd
Cristian Verwoerd

Christian is geboren op 27 juli 1989 in Nieuw-Lekkerland en sinds juni 2013 getrouwd met Liza. Al vroeg kwam hij in aanraking met muziek. Hij wilde heel graag viool leren spelen en zodoende kwam Christian op de muziekschool terecht voor vioolles. Ook besteedde hij steeds meer tijd achter de piano. In zijn tienertijd kwam hij erachter hoe leuk het is om muziek te componeren achter de computer, en dat je ook gewoon veel jezelf aan kunt leren. 

13.30 - 14.00 uur  Seminar 'Heilige Geest #1' - Family7

met Kees Goedhart
Kees Goedhart

Kees Goedhart is een voorganger, schrijver en zendeling. Hij was voorzitter van de Stichting Opwekking en is nog steeds één van de vaste sprekers sinds de eerste pinksterconferentie. Daarnaast was hij veertig jaar lang directeur van Stichting Zending en Gemeente. Hij treedt op als spreker binnen evangelisch en pinkster-Nederland.

14.30 - 15.15 uur  Sing-in’

met Mozaiek0318-band onder leiding van Kees Kraayenoord en gastoptredens

Mozaiek Worship bestaat uit een groep enthousiaste zangers, muzikanten en creatievelingen. Mozaiek Worship is ontstaan vanuit Mozaiek0318, een kerk in Veenendaal. We geloven dat de lokale kerk de hoop van de wereld is. De passie van Mozaiek Worship is Zijn kerk te dienen met aanbidding, zang en muziek, maar ook met het schrijven van nieuwe liederen. 

15.15 - 16.00 uur  Talkzone Q&A voor TEENS via Zoom

uitleg Zoom-meeting Q&A

Pinksteren, Teenzone, Natuurlijk zijn wij Talkzoners erbij! Naast dat je met ons op zaterdag, zondag en maandag tijdens en na het programma kan chatten via "Chris wat er ook is" hebben we via Zoom een meeting waar je met ons kan praten en vragen kan stellen. Een echte online Q&A Talkzone. Ben jij erbij? Na de singin ben je van harte welkom in de Talkzone.  Vind je Zoom en chat niks voor jou maar wil je wel iets kwijt aan ons? Mail dan naar [email protected] 

Wil je meedoen met de Q&A? Via deze link kun je joinen: https://zoom.us/j/91586201841?pwd=S0Rva0xNdlQ2Zjd6MTBtNWRnRCs1QT09 
Het wachtwoord is: 880092

15.30 - 16.00 uur  Live moment BMT (Bijzondere Mensen Tent)

16.00 - 16.30 uur  Seminar jongeren 'Intimiteit in een tijd van fysieke afstand'

door Tanja Blokland
Tanja Blokland

Intimiteit heeft te maken met dichtbij zijn. Maar we moeten nu juist afstand houden. Intimiteit kan fysiek zijn of emotioneel. Ook kun je intimiteit met God ervaren. Hoe werkt intimiteit in deze periode en wat heeft intimiteit met identiteit te maken? Dat hoor je in dit seminar met goede vragen en praktische tips van Tanja Blokland.

16.30 - 17.00 uur  Seminar leiderschap 'De Tweecomponentenkerk'

door Arjan Zantingh

Arjan Zantingh (1972) is voorganger van de Stadskerk in Groningen, een Vrije Baptistengemeente. Arjan is getrouwd en heeft 3 kinderen. Opgegroeid zonder kerk en geloof, en na een carrière als bedrijfseconoom, is hij sinds 2006 in dienst van de Stadskerk. Arjan is auteur van het boek ‘Tweecomponentenkerk. Bouwen aan een kerk van én én’. Bouwen aan een kerk van én én, dat klinkt vanzelfsprekend. Net als Jezus willen we leven in waarheid én genade, in Woord én Geest, gericht op binnen én buiten. Toch schieten we gemakkelijk in een stukje eenzijdigheid. Ontdek met Arjan waar jij en je kerk nu staan en hoe je veilig in beweging komt richting de volheid die Jezus ons wijst.

 

17.00 - 17.30 uur  Seminar 'Ondernemend leiderschap in een tijd van verandering'

door o.a. Pieter Struik van 4e Musketier partnernetwerk 4LIFE
Pieter Struik

Bevlogen ondernemer Pieter Struik gaat namens het 4e Musketier partnernetwerk 4LIFE in gesprek met twee ondernemers uit de bouw. Wat zijn de cruciale factoren van hun leiderschap in het bedrijf? Hoe beleven zij de samenwerking als christen met andersdenkenden? Ze laten zich hierbij inspireren door twee krachtige Bijbel pitches van business coaches Alexander Visser en Jan van Goch. Met Claudi Schuurman en Jacob Klok.

De 4e Musketier, met oprichter Henk Stoorvogel, is een wereldwijde beweging die inspiratie voor ieder mannenhart en golven van gerechtigheid brengt voor de allerarmsten, vervolgde christenen en slachtoffers van moderne slavernij.

17.30 - 18.00 uur  Optreden van Hanne de Vries en Jannica van Barneveld

over Hanne de Vries
Hanne de Vries

Hanne de Vries (1984) is een aanbiddingsleider in hart en nieren. Hij wil graag door middel van muziek mensen helpen om Jezus te ontmoeten. Al jaren werkt hij als fulltime muzikant en reist hij door het hele land om op allerlei plekken muziek te maken.

zondagavond

18.00 - 19.00 uur  Groot Nieuws Radio LIVE

19.00 - 19.30 uur  Vooruitblik samenkomst

19.30 - 21.00 uur  Samenkomst: gebeds- en genezingsdienst

met David de Vos
David de Vos

David de Vos is evangelist met een passie voor Jezus. In 2004 richtte hij Go and Tell op met als missie zoveel mogelijk mensen bij Jezus te brengen, o.a. door campagnes in het buitenland en (jongeren)evenementen in Nederland. David is getrouwd met Joyce en heeft twee zonen.

en Martin Koornstra
Martin Koornstra

Martin Koornstra is opgegroeid in België, waar hij zelf ook jarenlang als zendeling werkte. In 2009 richtte hij Royal Mission op. Zijn leven bestaat uit spreken, trainen, coachen, schrijven, reizen en leidinggeven. Martin is getrouwd met Karin en heeft twee volwassen dochters.

met Kees Goedhart

Kees Goedhart

Kees Goedhart is een voorganger, schrijver en zendeling. Hij was voorzitter van de Stichting Opwekking en is nog steeds één van de vaste sprekers sinds de eerste pinksterconferentie. Daarnaast was hij veertig jaar lang directeur van Stichting Zending en Gemeente. Hij treedt op als spreker binnen evangelisch en pinkster-Nederland.

en Opwekking Band onder leiding van Reni en Elisa Krijgsman
Reni en Elisa Krijgsman

Dit echtpaar heeft het voorrecht om hun passie uit te leven. Met hun muziekbediening mogen zij mensen de liefde van God laten zien. Ze zeggen vaak getuige te zijn van de herstellende, genezende, verdiepende kracht die muziek brengt in de levens van de mensen die ze ontmoeten.

19.30 - 20.30 uur  Samenkomst tieners 'Unstoppable - De genade van Jezus'

meer over Teenzone

Marit de Jong heeft het met ons over de genade van Jezus. In de Q&A praten we met elkaar verder over de preek. Ook vandaag is er weer genoeg ruimte voor ontspanning. Trouwens, Kelvin heeft nog wat leuks voor jullie in petto, dus zorg dat je erbij bent!

20.30 - 22.00 uur  Samenkomst jongeren The Great Place @Home

met Hanne de Vries en Mind Connected

We sluiten dit online Opwekkingsfeest natuurlijk knallend af. Mind Connected heeft een spectaculaire dansact, maar dat doen zij niet alleen… Ook willen we met je nadenken over wat kerk zijn nu eigenlijk is. Hanne de Vries leidt de aanbidding en, net als zaterdag, zijn er ook een paar verrassingen waarin twee werelden bij elkaar worden gebracht. Nieuwsgierig? Just check it out!

21.00 - 22.00 uur  Seminar 'Verwachtingsvol bidden'

door Agnes Huizenga
Agnes Huizenga

Agnes Huizenga is stafwerker gebed bij New Wine. Ministry, gebedspastoraat en luisterend bidden zijn haar aandachtsvelden.

22.00 - 22.45 uur  Seminar 'Uitgelicht! Corona & eindtijd' - Family7

met Riekelt Pasterkamp

Riekelt Pasterkamp is freelance journalist, presentator van onder andere Family7. Riekelt is ook debatleider en fotograaf.

en Jan Pool
Jan Pool

Jan Pool was senior voorganger van Shelter Haarlem. De laatste jaren raakte hij betrokken bij landelijke bedieningen en is hij een mentor en inspirator geworden voor vele leiders. Dit heeft hij uitgewerkt in stichting Hrtlink. Een plek waar mensen verbonden met Gods hart elkaar mogen ontmoeten. Kijk ook het interview dat Andries Knevel had met Jan Pool.

en Orlando Bottenbley
Orlando Bottenbley

Orlando Bottenbley is de voormalig predikant van de Vrije Baptistengemeente Bethel. Na zijn afstuderen is hij betrokken geweest bij het stichten van baptistengemeenten in Sneek, Heerenveen en Franeker. Als voorganger van de Vrije Baptistengemeente in Drachten zag hij de gemeente groeien van 60 leden naar 2700. Ook is hij te zien als vaste presentator bij het EO programma De Kapel.

22.00 - 22.30 uur  Gebedsuur Groot Nieuws Radio

 

 

banner maandag

maandagochtend

07:00 uur              Start actie 1Maaltijd.nl op Groot Nieuws Radio

09.30 - 10.00 uur  Vooruitblik samenkomst

10.00 - 11.30 uur  Samenkomst

met spreker Henk Stoorvogel
Henk Stoorvogel

Henk Stoorvogel is voorganger in de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) en oprichter en leider van mannenbeweging De 4e Musketier (4M). Daarnaast is hij spreker en auteur en geeft hij masterclasses in preekvaardigheid. Henk is getrouwd en vader van vier kinderen.

en Opwekking Band onder leiding van Talitha Nawijn

Talitha Nawijn

Talitha is een muzikale duizendpoot. Zij is het meest bekend geworden als zangeres in de Ronduit Praise Band en als zangleidster op Opwekking. Je komt haar naam regelmatig tegen op diverse gospelproducties, als lead vocal, backing vocal, dirigent of vocal coach.

met zendingscollecte voor 1maaltijd

De zendingscollecte van de Digitale Pinksterconferentie is dit jaar het doel dat door 9 hulporganisaties tezamen is gekozen: 1maaltijd.nl. Tienduizenden mensen lieten vandaag hun ontbijt staan en doneerden in plaats daarvan geld. Geven aan deze collecte kan ook! 

10.00 - 11.00 uur  Time to GO Gezinsmoment

over Time to GO

In Time to GO draait het om verhalen. Die helpen om de Bijbelse boodschap praktisch te maken in jullie dagelijks leven met Jezus. We hebben toffe muziek van MSNK, er zijn gasten en een ‘profi’ met tips voor ouders. In deze Pinksteraflevering gaat het over de Heilige Geest die verandering geeft in ons leven.

10.00 - 11.00 uur  Bijzondere Mensen dienst

11.30 - 12.00 uur Groot Nieuws Radio LIVE

maandagmiddag

12.00 - 12.30 uur  Seminar Jongeren

met Mark de Jager
Mark de Jager

Je conditie op peil houden is belangrijk voor je gezondheid. Dat geldt niet alleen voor jezelf, maar ook voor de kerk. Mark de Jager denkt met je na over de ontwikkeling van kerken en hoe jij je kunt inzetten voor een gezonde kerktoekomst. In de eerste plaats gaat het seminar over onszelf: jongeren zijn namelijk de toekomst van de kerk!

12.30 - 13.00 uur  Seminar 'Omgaan met lijden in leiderschap'

door Evi Rodemann
Evi Rodemann

Samen kerk, samen sterk. Bij het vormgeven van je missie krijg je zeer waarschijnlijk te maken met emotionele pijn. Op de kerkelijke én professionele werkvloer komen allerlei krachten, overtuigingen en processen bij elkaar die die pijn in jezelf en anderen kunnen veroorzaken of aan de oppervlakte brengen. Hoe ga je daar als leider mee om? Geef je op? Theologe Evi Rodemann deelt principes en persoonlijke ervaringen in een tijd van crisis.

Evi Rodemann, wellicht bekend van de Europese Mission-Net conferenties, zet zich als spreker en coach in om een nieuwe generatie leiders aan te moedigen hun kerk en wereld positief te beïnvloeden vanuit het evangelie. Rodemann werkt daarvoor samen met de Europese Evangelische Alliantie, verschillende Duitstalige leidersnetwerken, opleidingen én de Duitse versie van de Global Leadership Summit.

13.00 - 14.00 uur  Seminar 'Samenwerken met Gods Geest' - Groot Nieuws Radio

door Hans Alblas
Hans Alblas

Hans Alblas is getrouwd en vader van een dochter (geboren in 2012). Hij houdt enorm van een boswandeling. Tijdens zijn werk speelt op de achtergrond worship, klassieke muziek of Groot Nieuws Radio. Hans is fulltime werkzaam als Bijbelleraar, spreker en geestelijk begeleider. Door een grote diversiteit aan werkzaamheden, verspreid ik op allerlei plaatsen het Woord van God.

14.00 - 14.30 uur  Seminar 'Heilige Geest #2' - Family7

door Kees Goedhart
Kees Goedhart

Kees Goedhart is een voorganger, schrijver en zendeling. Hij was voorzitter van de Stichting Opwekking en is nog steeds één van de vaste sprekers sinds de eerste pinksterconferentie. Daarnaast was hij veertig jaar lang directeur van Stichting Zending en Gemeente. Hij treedt op als spreker binnen evangelisch en pinkster-Nederland.

14.30 - 15.30 uur  Aanbiddingsconcert - Groot Nieuws Radio

met Eline Bakker
Eline Bakker

Eline groeide op in de kerk en maakte op haar zestiende een bewuste keuze voor Jezus. Aanbidding speelde vanaf het begin  van haar geloofsleven al een rol. ‘Jezus Overwinnaar’ werd het eerste lied wat ze niet ‘voor zichzelf’ schreef en hield, maar officeel uitbracht: aangemoedigd en geholpen door medeschrijvers Reyer en Kees Kraayenoord. Lees meer over Eline.

15.30 - 16.00 uur  Live moment BMT (Bijzondere Mensen Tent)

16.00 - 17.00 uur  Webinar 'Kerk in kleine groepen (door coronacrisis)' - MissieNederland

Over webinar MissieNL

Door de coronamaatregelen kunnen kerken langere tijd niet in de bekende vorm samenkomen. De alternatieve online viering is een bekend alternatief, maar niet houdbaar voor de lange termijn. Wat kunnen we in deze tijd leren van kerken die al langere tijd bestaan als kleine groepen? Is de 'kleine kerk' een kans voor jouw gemeente? Kan deze manier van kerk-zijn bijdragen aan meer betrokkenheid op elkaar en op de buurt? En hoe dan? Lees meer >

17.30 - 18.00 uur  Optreden InSalvation

over InSalvation
InSalvation

InSalvation is een band met hart voor aanbidding en gerechtigheid, die ernaar verlangt om samen God te aanbidden, feest te vieren en in Zijn aanwezigheid veranderd de wereld weer in te gaan. De band is opgericht in 2006 vanuit een groep jonge muzikanten met een hart voor Jezus en voor muziek. Lees meer op de website van InSalvation.

maandagavond

18.10 - 19.15 uur  Film New Faith Network: 'Fat Chance' (familiefilm vanaf 8 jaar)

19.00 - 19.30 uur  Seminar Leiderschap 'Beter samen'

door Danielle Strickland
Danielle Strickland

We gaan door een unieke periode heen waarin we samen sterk willen zijn. Hoe kunnen mannen en vrouwen nog beter samenwerken om kerken en bedrijven te leiden? In deze hooggewaardeerde sessie van de Global Leadership Summit deelt Danielle Strickland haar perspectief op Gods plan voor mannen en vrouwen in leiderschap.

Danielle Strickland werkte na een radicale bekering 22 jaar als officier bij het Leger des Heils en is ambassadeur voor Stop The Traffik. Strickland sprak als eerste vrouw tijdens de Opwekking Pinksterconferentie in 2018 en schreef diverse boeken waaronder Schitterende chaos en Op weg naar vrijheid.

19.30 - 20.30 uur  Samenkomst tieners 'Verbonden door de Heilige Geest'

meer over Teenzone

Zorg dat je klaarzit voor alweer de laatste liveshow van het Pinksterweekend. Joël Treuren gaat het hebben over 'Verbonden door de Heilige Geest'. Hopelijk heb je je Rise & Shinevideo op tijd ingestuurd, want vandaag is de finale! We sluiten af met een feestje: de AfterParty van DJ Roberto Rosso!