Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Dag van Nationaal Gebed

18 maart - Een boodschap van rust en vertrouwen

Dag van Nationaal Gebed

Woensdag 18 maart 2020 was De Dag van Nationaal Gebed. Meer dan honderdduizend Nederlanders sloten aan om te bidden voor elkaar en voor de gevolgen van de coronacrisis.

Gebed helpt om ongerustheid aan God over te geven en om God te vragen Zijn bedoelingen te laten zien in moeilijke omstandigheden.  Via de online gebedsmuur zijn ruim tweeduizend gebedsverzoeken ingediend voor onder meer hulpverleners, de overheid, familieleden en mensen die belangrijke beslissingen moeten nemen. Zo’n zeventigduizend mensen keken mee naar een livestream waar EO-presentatrice Marleen Stelling sprekers, bidders en artiesten ontving. Via Groot Nieuws Radio luisterden ook tienduizenden christenen mee.

We blijven bidden en komen ook in actie, zoals je kunt terugzien in het initiatief #Nietalleen dat vandaag ook werd gelanceerd.

Kijk hier de vier gebedsmomenten terug.
Marleen spreekt met voorgangers en bidders zoals René de Reuver, Jurjen ten Brinke, Mirjam Kollenstaart, Jeannette Westerkamp en vanuit Rome Antoine Bodar. Ook zijn er korte bijdragen van Kees Kraayenoord, Matthijn Buwalda, Sharon Kips en Pearl Jozefzoon.

Terugkijken livestreams

Bekijk hier de livestream van 19:00 uur terug met medewerking van o.a. Gor Khatchikyan, Jeannette Westerkamp en Kees Kraayenoord & Mozaiëk.

Bekijk hier de livestream van 15:00 uur terug met medewerking van o.a. Tiemen Westerduin, Rik Wan en Matthijn Buwalda.

Bekijk hier de livestream van 12:00 uur terug met medewerking van o.a. Mirjam Kollenstaart, Jan van Keulen en Pearl Jozefzoon.

Bekijk hier de livestream van 09:00 uur terug met medewerking van o.a. Jurjen ten Brinke, René de Reuver en Sharon Kips.

Foto's

Wat bidden zij?

Bekijk álle video's op YouTube >

Ruth Sleebos bidt voor leiders van kerken

Eunice Nahuis bidt dat God zichtbaar wordt door ons

Arjen ten Brinke vraagt gebed voor alle opa's en oma's

Arjan Lock bidt dat mensen zicht houden op tekenen van hoop

Jan Wolsheimer vraagt gebed voor mensen met psychisch-sociale problemen

Joram Kaat vraagt geduld