Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Samen Geloven

samen geloven, luisteren, lezen en doen - ook in de zomer

Geloofsgesprekken

Hier vind je verschillende programma's waarin ontmoetingen en gesprekken over het geloof plaatsvinden.

Zie je zondag!

Anouk en Peter - Enschede

Marleen spreekt met twee muzikale talenten: Anouk en Peter. Peter zei de kerk vaarwel, maar vond zijn weg terug naar de kerk én naar God. Anouk had geen kerkelijke achtergrond en werd verrast door het warme welkom in de gemeente.

Albert en Talitha - Enschede

Baptistengemeente Enschede kent veel doeners. Zoals Albert, die met hart en ziel spullen inzamelt voor vluchtelingen. Ook Talitha kent het belang van praktische hulp. Ze zat nog maar net in de gemeente toen ze een ernstige blessure kreeg.

Nederland Zingt Dichtbij

8 maart - Evelyn Koelewijn

Evelyn Koelewijn liep bij haar geboorte Cerebrale Parese op, waardoor ze met een beperking door het leven gaat. “Mijn imperfectie, dat wat ik zo haatte aan mezelf, dat is mijn kracht geworden.”

1 maart - Jan Brons

Jan Brons is oprichter van de voedselbank in Nijkerk, waar wekelijks veel mensen langskomen voor voedsel en kleding. Uit de kleine wonderen die er gebeuren, blijkt dat God dichtbij is.

Zin, Zout en Zegen

8 maart - André Vosselman

Yvonne ontmoet de 80-jarige André Vosselman. Bidden speelt een belangrijke rol in zijn leven. Voor hem is het naar eigen zeggen elke dag biddag.

1 maart - Johan Companjen

Johan Companjen reisde voor 'Open Doors' jarenlang naar gevaarlijke gebieden om vervolgde christenen te helpen en te bemoedigen. In ‘Zin, Zout en Zegen’ deelt hij verhalen over vervolging én over hoop.

Nog even zondag

8 maart - Jolanda Tuma

Even tot rust komen, dat is voor Jolanda Tuma het ultieme zondagsgevoel. Met het project ‘Kerk in het dorp’ en als dorpskerkambassadeur van de PKN probeert ze de wereld binnen en buiten de kerk met elkaar te verbinden.

1 maart - Florida de Kok

Florida vond de zondag vroeger een heel saaie dag. Gelukkig was er wel de kerk. Inmiddels is ze predikant bij Stichting Ruimzicht, waar ze zich bekommert om de studenten die leven in de woongemeenschappen.

In gesprek

Geloof jij in onvoorwaardelijke liefde? Hoe wil jij herinnerd worden? En wat is genade voor jou? Ga ook het gesprek aan! Praat met jouw vrienden, familieleden, collega's of buren over thema's die ertoe doen. Als EO willen we het gesprek over geloof, hoop en liefde breed delen. Daarom hebben we 40 gesprekskaartjes met geloofs- en levensvragen die je gratis en vrijblijvend kunt aanvragen. Bestel jouw gesprekskaarten via de website.