Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Samen geloven, bidden en delen

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluiten veel kerken de deuren. Daarom wil de EO hier een plek bieden om samen te bidden, geloven en delen. Steek een kaarsje aan, volg de laatste kerkelijke initiatieven via Nieuws & verhalen, of bekijk livestreams van kerkdiensten.

Want geloven doen we samen!

Uitzendingen rond Pasen in een oogopslag

Woensdag t/m zaterdag
19.30 uur Stiltedienst (livestream via deze website)

Witte donderdag
20.30 uur The Passion op NPO 1

Op NPO 2:

Goede vrijdag
10.00 uur Nederland Zingt Dichtbij
12.00 uur Matthäus Passion (praat mee tijdens en na de uitvoering op onze website)
ca. 15.00 uur Livestream: Andries Knevel beantwoordt vragen over The Passion

Eerste paasdag - zondag
09.00 uur Ik Mis Je
09.15 uur Kerkdienst 'Het verhaal gaat door'
09.50 uur Nederland zingt op Paasmorgen
10.25 uur Beam kerkdienst

Tweede paasdag - maandag
10.00 uur Nederland Zingt Dichtbij

Terugkijken Stiltevieringen

Stilteviering donderdag

Stilteviering woensdag

Samen met de Protestantse Kerk in Nederland biedt de EO van woensdag tot en met zaterdag elke avond om 19.30 uur live een vesper van een half uur, te zien op eo.nl/samengeloven. Zo kunnen christenen samen de dagen voor Pasen beleven. Mirjam Bouwman presenteert dit dagelijkse digitale moment waarvan muziek, gebed en verstilling de onderdelen zijn. Bezoekers kunnen ook zelf een digitale kaars aansteken en gebedspunten aandragen

Onder meer The Psalm Project en countertenor Sytse Buwalda verlenen hun muzikale medewerking. De laatstgenoemde zal op Goede Vrijdag live een gedeelte uit de Matthäus Passion zingen. Predikanten die voorgaan zijn Elsbeth Gruteke, Mirjam Kollenstaart, Marleen Blootens en Pim Brouwer.

Nieuws & verhalen

Hier bundelen we de mooie verhalen en hartverwarmende initiatieven vanuit de EO en christelijk Nederland. Heb je een verhaal, initiatief of tip voor de redactie? Mail dan naar [email protected].

Nieuwsbrief Samen Geloven

Blijf op de hoogte van de laatste, hartverwarmende initiatieven uit christelijk Nederland, online kerkdiensten en ander nieuws rondom corona en Samen Geloven. Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief Samen Geloven. Van maandag t/m vrijdag ontvang je een update.