Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Sign of the times: Mensch

Religie

Zoals artsen zonder grenzen, ben ik een theoloog zonder grenzen, stelt Chung Hyun Kyung, hoogleraar oecumenische theologie aan Union Theological Seminary in New York. Zal religie van de 21ste eeuw er anders uitzien dan de vormen die we kennen? Hoe gaan we om met religieuze diversiteit? Moet je religieus zijn om spiritueel te zijn? Wat is er nodig voor toekomstbestendige religies? De Keniaanse Agnes Abuom, moderator van de Wereldraad van Kerken, laat zich inspireren door de Pilgrimage of Justice & Peace. Daar ontmoeten mensen elkaar over grenzen van religies heen om samen te werken aan het goede leven voor allen. Een pleidooi voor openheid en engagement.

Video bij workshop 'Religie'

In het onderwijs

Vind jij ook dat maatschappelijke thema’s een plek moeten hebben in het onderwijs? Thema’s van de toekomst? De EO brengt samen met VerusNieuw Wij en ROC Friese Poort de veelgeprezen documentaireserie Sign of the Times de klas in.


Je inzetten voor de toekomst van onze wereld, dat kan in het klein en in het groot. Wat is jouw visie op het klimaat? Waarin zien jij ongelijkheid terug, in het dagelijks leven? Wat zijn kenmerken van goed leiderschap? Want goede leiders hebben we nodig. Thema’s die tot denken aanzetten dus. En daarom ook een plek verdienen in het onderwijs.

Inspiratiesessies
De documentaireserie Sign of the Times is een ideale kapstok om de brede opdracht van jouw en uw school nog meer vorm te geven. Hoe zetten we ons al in om ongelijkheid tegen te gaan en wat is er nog meer allemaal mogelijk? Om hier meer antwoorden op te krijgen, staan er drie inspiratiesessies in het land gepland. Tijdens deze middagen gaan leerlingen en docenten samen in gesprek over de genoemde thema’s. Door middel van plenaire brainstormsessies en interactieve workshops verzamelen wij output voor verdere ontwikkeling van dit project.

Sign of the Times in de klas!

In dit lespakket voor het onderwijs vindt u vijf lesvideo’s met bijbehorende werkvormen. Geef je burgerschap, levensbeschouwing, maatschappijleer of mentorles? Kijk op de site van NieuwWij.

Impact van de eerste serie

De eerste serie Sign of the times heeft een heleboel impact gehad. Bij diverse instanties, in de media en in het onderwijs. Een bloemlezing.