Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Rail Away in top 10 genomineerden Televizier-Ring

Zwitserland Furka - Zermatt - Matterhorn
Frankrijk Annecy - St-Gervais-les-Bains - Bellevue

‘Rail Away’ staat in de top 10 en is op het goede spoor om de Gouden Televizier-Ring te winnen. Het programma dat al 23 jaar op de televisie zichtbaar is, doet in 2019 mee voor de hoofdprijs. Breng jouw stem uit!

Ga naar televizier.nl/ring en klik op Rail Away. Nadat je je keuze(s) hebt gemaakt, krijg je een e-mail met een link om je stem te bevestigen. Vergeet niet om daarop te klikken, anders telt jouw stem niet mee. Stemmen kan tot 23 september.

Over Rail Away
Rail Away is niet meer van de buis weg te denken. De fans genieten niet alleen van treinen. Het programma met de sfeervolle muziek, rustgevende stem en prachtige vergezichten kent een brede schare fans die blijven hangen bij deze ultieme slow-tv. “Het wordt weleens yoga voor de ogen genoemd”, vertelt Bob van der Houven, de stem van Rail Away.

Genomineerd: 200 en 201
De twee programma’s van Rail Away die voor de nominatie in de voorronde zorgden, waren aflevering 200 en 201 die in januari 2019 te zien waren op NPO 2. In aflevering 200 komt alles samen waar Rail Away al ruim 20 jaar voor staat: milieuvriendelijk reizen per trein door prachtige landschappen en pittoreske plaatsjes, ondersteund door sfeervolle muziek en een rustgevende stem. Kortom: slow-tv in optima forma!
In aflevering 200 volgden we een route in hèt treinenland bij uitstek: Zwitserland. Met een stoomtrein vanaf de Furka, daarna met de Gletsjerexpress naar Zermatt en tenslotte met de Gornergratbahn naar de Matterhorn. In aflevering 201 werd een route gevolgd in de sneeuw van de Franse regio Savoie Mont Blanc. De start was in Annecy en de aflevering eindigde met de Tramway du Mont Blanc in een prachtig ski-gebied aan de voet van de Mont Blanc.

Stemmen
Rail Away wist zich in het 2e kwartaal tussen tientallen programma’s te kwalificeren bij de 5 finalisten. Op 20 augustus is de grote en laatste nominatieronde van start gegaan. In deze finale kan er op Rail Away gestemd worden via televizier.nl/ring.

Finale
Het Gouden Televizier-Ring Gala is op woensdag 9 oktober in AFAS Live in Amsterdam. Dan wordt eindelijk duidelijk welk programma die felbegeerde Gouden Televizier-Ring 2019 wint.

Toet! Toet! Nieuwe afleveringen
In 2020 komt Rail Away met maar liefst zeven nieuwe afleveringen op NPO 2. De opnamen daarvoor zijn al geruime tijd bezig.