Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Reisprogramma Rhätische Bahn

Dag tot dag programma

Dag 1
Reis per dag trein vanuit elk station in Nederland met directe ICE Amsterdam-Basel SBB, met een overstap naar Chur en met de Rhätische Bahn naar Bergün (1367 meter). Bergün is een authentiek dorp met statige dorpshuizen en levendige boerderijen. Hier zijn bekende Heidifilms opgenomen. Ook staat hier het in 2012 geopende Bahnmuseum, zeer de moeite waard om te bezoeken.

Dag 2
U verblijft in Bergün in Hotel Albula*** of voor een extra toeslag in het prachtige Kurhaus Bergün*** met een bijzonder mooi uitzicht op de Albulaspoorlijn, waar men de treinen drie keer het Albula dal omhoog slingerend ziet. Er is vandaag de gelegenheid voor een trein/wandelexcursie of een bezoek aan het Bahnmuseum.

Dag 3
Ook vandaag is er de gelegenheid voor een trein/wandelexcursie of bezoek aan het Bahnmuseum. Drie trein-wandelexcursies zijn inbegrepen, ter plekke te bepalen op welke dag te doen: 1. Bahnlehrpfad Preda - Bergün, ongeveer twee uur. Met de trein naar Preda en langs het spoorlijn, met geweldig uitzicht op viaducten en keertunnels , loopt u terug. Op de mooiste uitzichtpunten zijn informatieborden opgesteld met tijden van de passerende treinen.

Dag 4
Vandaag is er ook de gelegenheid voor een trein/wandelexcursie of bezoek aan het Bahnmuseum. Drie trein-wandelexcursies zijn inbegrepen, ter plekke te bepalen op welke dag te doen: 2. Landwasser viaduct: Treinretour naar Filisur en in ongeveer 30 minuten naar uitzichtpunt Landwasser viaduct lopen, het meest gefotografeerde viaduct in Zwitserland, waarbij de treinen via een bocht in een tunnel in een hoge rotswand verdwijnen.

Dag 5
Vandaag is er ook weer de gelegenheid voor een trein/wandelexcursie of bezoek aan het Bahnmuseum. 3. Bernina wandeling: Vanuit Bergün per trein naar het hoogste punt van de Bernina spoorlijn naar Ospizio Bernina op 2253 meter tussen de gletsjers en aan de Lago Bianco. Eenvoudige en prachtige wandeling in 1,5 uur naar Alp Grüm: met uitzicht op het Poschiavodal.

Dag 6
Terugreis via Davos en Landquart naar Basel SBB voor de directe ICE naar Nederland.