Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Rail Away postzegels

Voor alle postzegelverzamelaars, treinliefhebbers én fans van Rail Away is er goed nieuws: de postset van Rail Away is te bestellen. Met een exclusieve oplage is deze postzegel een echt collectorsitem. In de set zitten vijf postzegels en vijf maxikaarten. De postzegel is hier te bestellen.

Treinen

Agawa Canyon Tour Train

Op de achtergrond van de postzegelvel is de Agawa Canyon Tour Train in Canada te zien. Deze reis werd gefilmd in de herfst van 2012. Deze periode wordt daar ook wel de “Indian summer” genoemd, wanneer de bladeren zich in herfstkleuren tooien.
Bekijk deze aflevering

Van links naar rechts:

Brazilië: Ouro Preto-Mariana

Trem Turistico | Brazilië
Op de eerste postzegel staat de “Maria Fumaca” (rokende Maria) en zagen we in de uitzending van 8 augustus 2016 tijdens de Olympische Spelen in Brazilië. Deze trein legde de route São João del-Rei – Tiradentes af.
Bekijk deze aflevering

Trein van de Rhätische Bahn | Zwitserland
In februari 2017 zagen we de route Chur – Arosa in kanton Graubünden. De Rhätische Bahn in Zwitserland is in 1888 opgericht door de Nederlander Willem Jan Holsboer. Leuk weetje: zijn verhaal over de bouw van de spoorlijn Landquart-Davos was onderwerp van een EO-documentaire in 1995. Deze documentaire was een aanleiding voor de start van de serie Rail Away.
Bekijk deze aflevering

Prien-Freilassing-Berchtesgaden

Berchtesgadener Land Bahn | Duitsland
Op de derde postzegel zien we de trein die reed vanaf Freilassing op de route Prien – Freilassing – Berchtesgaden in Beieren. Deze trein was voor het eerst te zien in een uitzending in december 2015.
Bekijk deze aflevering

Rio de Janeiro

Santa Theresatram | Brazilië
Deze trein in Rio de Janeiro is een echte toeristentrekker. De route is de verbinding van het centrum van Rio met de wijk Santa Theresa en werd uitgezonden in mei 2016, tijdens de Olympische Spelen in Brazilië.
Bekijk deze aflevering

Fluelen - Goschenen - Realp - Furka

Stoomtrein Furka Pas | Zwitserland
Deze stoomtrein rijdt op de route Fluëlen-Andermatt-Furka en Furka-Zermatt-Matterhorn. De eerste route werd uitgezonden in 2014. De tweede route was de 200e aflevering van Rail Away en werd begin dit jaar uitgezonden.
Bekijk aflevering 1
Bekijk aflevering 2