Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

7 Nieuwe Rail Away afleveringen: gletsjers, rendieren en nazigoud

Bergen met sneeuw in Frankrijk

Rail Away is in het nieuwe jaar snel op stoom met maar liefst zeven sprinternieuwe afleveringen! Prachtige, soms besneeuwde, plaatjes uit Frankrijk, Portugal, Duitsland, Zweden. Met als eindstation van deze reeks een spannend verhaal over een verborgen “Gouden Nazitrein” in Polen…

De serie nieuwe afleveringen van Rail Away begint op maandag 6 januari met een prachtige winterse route, gefilmd rond de Franse plaats Chamonix, vlakbij de Mont Blanc. De tweede rit, met een tandradbaan, levert prachtige vergezichten op de gletsjer Mer de Glace.

Huis onder steen in Portugal

Onbekend Portugal
In de twee daaropvolgende dagen (7 en 8 januari) gaan we door relatief onbekende gedeelten van Portugal: de Alentejo en Centro de Portugal.

stoomtrein op smalspoor in Duitsland

Stoomtrein op smalspoor
Op donderdag 9 januari komen de liefhebbers van stoomtreinen aan hun trekken als we op bezoek gaan in het Duitse Görlitz en Zittau, vlakbij de Poolse grens. Een rit met de Zittauer Schmalspurbahnen is een echte toeristische attractie.

trein op hoge brug over rivier in Zweden

Poolcirkel
Op maandag 13 en dinsdag 14 januari reizen we met de Zweedse Inlandsbaan over een 1200 kilometer lang traject tot in de Poolcirkel. Onderweg kunnen de kijkers genieten van bossen, meren en veel rendieren.

Bolkow kasteel in Polen

Nazigoud
De serie eindigt op woensdag 15 januari met een bijzonder verhaal: we gaan in Polen op zoek naar de “Gouden Nazitrein” die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog verdween. Ergens in een groot tunnelstelsel onder een kasteel zou deze trein verborgen zijn.

Schema

Dit is het uitzendschema in januari om 19.20 uur op NPO 2:

  • Maandag 6     Frankrijk: St.-Gervais-les-Bains – Vallorcine + Chamonix – Montenvers
  • Dinsdag 7        Portugal: Lissabon Oriente – Évora 
  • Woensdag 8   Portugal: Entroncamento – Covilhã
  • Donderdag 9   Duitsland: Görlitz – Zittau – Jonsdorf – Oybin 
  • Maandag 13   Zweden: Inlandsbanan 1: Mora – Östersund – Sorsele 
  • Dinsdag 14      Zweden: Inlandsbanan 2: Sorsele – Gällivare
  • Woensdag 15 Polen: Wroclaw – Walbrzych – Szklarska Poręba

Nieuwe tijd
Let op: de nieuwe aanvangstijd is een half uur eerder, om 19.20 uur. De uitzendingen waren eerder vaak om 19.50 uur.