Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Opvoeden

Artikelen en programma's over opvoeden

De vijf gezinnen uit De Opvoeders:

Familie Elabeidi

Randa en Samir Elabeidi wonen in Waddinxveen met hun kinderen Shaima (14), Dima (11) en Rana (6). Ze vormen een gezellig chaotisch gezin. Vader en moeder zijn zelf streng opgevoed en willen in hun eigen gezin meer vrijheid geven. Daarin zoeken ze naar meer balans, zeker nu hun oudste dochters gaan puberen. Randa is een poos overspannen geweest, maar heeft nu haar draai weer gevonden en is zelfs een eigen onderneming gestart.

Familie Mosselman

Carolien en Cornelis Mosselman wonen op een boerderij in Ooltgensplaat (Goeree-Overflakkee) met hun kinderen Joas (7), Levi (6) en Ezra  (3). Een vierde telg is op komst. De kinderen in huize Mosselman krijgen thuisonderwijs van hun moeder. Structuur is in dit gezin key, en er zijn veel duidelijke regels. Toch is het ook ontspannen. De drie kinderen verschillen erg in karakter en de oudste is hoogsensitief, net als zijn vader. Dit wil nog wel eens voor botsingen zorgen.

Familie Ravenshorst

Michel en Danielle Ravenshorst wonen met hun ondeugende peuter-drieling in Enschede. Fleur, Mees en Tess (3) zorgen voor een drukke vrolijkheid in huize Ravenshorst. Maar er is ook strijd onderling, om aandacht van pappa en mamma en natuurlijk om speelgoed. Het verzorgen en opvoeden van een drieling vergt veel planning en organisatie, waar de ouders aardig handig in geworden zijn. Ze merken wel dat ze consequent moeten blijven, want als ze bij één peuter iets door de vingers zien, begint de ander ook direct.

Familie Roelvink

Mandy Roelvink is bewust alleenstaande moeder en dat doet ze met overgave. Met haar vier jonge kinderen woont ze in Almere. Dochters Beau-Ann (8) en Fae'Lilly (5) en zoons Deanté Lavon (3) en Mailow-Daven (2) zijn gek op hun moeder. Ze slapen het liefste allemaal bij mamma in bed. En dat gebeurt dan ook. Mandy vindt het belangrijk dat de kinderen de vrijheid hebben om zichzelf te zijn en te ontdekken wat ze leuk vinden. Het gezin sport veel, wat een vaste dagindeling moeilijk maakt. Toch weet iedereen precies waar hij wanneer aan toe is.
Hoewel Mandy het allemaal alleen moet doen, met ook nog 3 hernia’s, gaat het eigenlijk best gesmeerd. Er is veel liefde in het huis en de kinderen zijn echt helemaal weg van hun mama.

Familie Van der Terp

Maurice en Athalie van der Terp wonen met hun 5 kinderen in Tilburg. Lacey (13), Jesse (11), Stijn (7), Thalia (5) en Frederique (1) verwachten in juni nog een broertje of zusje. Vader is veel weg vanwege zijn werk, waardoor het grootste deel van de zorg en opvoeding op de schouders van moeder neerkomt. En dat maakt het voor vader soms lastig om in te haken. Het gezin is groot en leeft van weinig, maar ze zorgen voor elkaar en niemand komt iets tekort. Er zijn regels, maar er is ruimte voor overleg en eigen inbreng van de kinderen.