Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Natuur op 2: Supereekhoorns

Er zijn maar weinig dieren die op zoveel plekken op aarde voorkomen als de eekhoorn. Wat is zijn geheim? We zien wat voor bijzonders deze ondeugende diertjes kunnen en hoe hun probleemoplossend vermogen op de proef wordt gesteld. Er komen opzienbarende ontdekkingen voorbij. Zo blijkt dat de zwarte eekhoorn van 9.000 noten precies kan onthouden waar hij ze heeft gelaten en worden er nieuwe robottechnologie├źn ontwikkeld aan de hand van de sprongen van de grijze eekhoorn. Daarnaast wordt er een rode eekhoorn zonder ouders, genaamd Billy, gevolgd. Hij leert de vaardigheden die hij nodig heeft als hij weer wordt uitgezet in het wild. Het is tijd voor een ontmoeting met een dier dat niet mag worden onderschat: de supereekhoorn.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: