Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Afrika

Afrika, het continent waar de grootste groepen wilde dieren leven. Maar zelfs in dit land van overvloed hebben de dieren het soms heel moeilijk. Middenin Afrika ligt een tropisch regenwoud vol leven. Jonge chimpansees leren gereedschap te gebruiken om optimaal van de rijkdommen van het oerwoud te profiteren. Dankzij de kennis die van moeder op kind wordt doorgegeven, kunnen ze bij het beste voedsel van het bos. Op de vruchtbare savanne van de Serengeti leven de grootste groepen antilopen, gnoes en zebra's. Ze worden op de voet gevolgd door de roofdieren die op ze jagen. Om hun kansen te vergroten, jaagt een groep van vijf jachtluipaarden samen. Het gebeurt niet vaak dat zoveel jachtluipaarden samenwerken. Maar meer is niet altijd beter. Een derde van Afrika bestaat uit woestijn en daar is het leven voor de dieren zwaar. In de Namib, de oudste woestijn op aarde, leggen bruine hyena's lange afstanden af om voedsel te vinden voor hun gezin. Ze schuilen onderweg in spookdorpen die al lang geleden verlaten zijn. In de Kalahari graaft het aardvarken met zijn eigenaardige uiterlijk erg diep om een maaltijd te vinden. De unieke diersoorten van Afrika gedijen al duizenden jaren heel goed, zelfs in de meest onherbergzame gebieden. De mens vormt nu de grootste bedreiging. De afgelopen eeuw zijn er miljoenen olifanten gedood door jagers en stropers en de vraag naar de hoorn van de noordelijke, witte neushoorn heeft ervoor gezorgd dat deze ondersoort bijna is uitgestorven.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: