Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Zuid-Amerika

Zuid-Amerika, het continent met de meeste diersoorten. Van de kurkdroge Atacamawoestijn waar pinguïns moeten zien te overleven in een mijnenveld van bijtende zeeleeuwen, tot de weelderige nevelwouden van de Andes, waar de brilbeer in dertig meter hoge bomen klimt op zoek naar zeldzame vruchten, wemelt Zuid-Amerika van de bijzondere en vindingrijke dieren. In het uiterste zuiden van het continent zijn roofdieren op jacht in het grillige landschap van Patagonië. Onder de spitse rotspunten moet een poemamoeder al haar ervaring en kracht inzetten om een geduchte prooi uit te schakelen. De guanaco, familie van de kameel, is drie keer zo zwaar als zij en kan een poema zo de lucht in slingeren. Ten oosten van de Andes ligt het grootste regenwoud op aarde, het Amazoneregenwoud. Om hier op te vallen hebben zwaluwstaartmanakins ingewikkelde en grappige danspassen ontwikkeld. Pijlgifkikkers beschermen hun jongen op een unieke manier. Vaders dragen al hun kikkervisjes op hun rug naar een eigen poeltje in het bos, maar ze mogen niet vergeten waar ze ze verstopt hebben. Ara's en vlinders in alle kleuren van de regenboog komen massaal af op rotswanden van klei om de kostbare zouten op te likken. De regenwouden van Zuid-Afrika worden bedreigd. Een uiterst zeldzaamste apensoort, het pinchéaapje, komt alleen nog voor in een paar kleine stukken bos in Colombia. De aapjes, gemakkelijk te herkennen aan de wilde bos wit haar op hun kop, schieten heen en weer door de boomtoppen, op jacht naar insecten.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: