Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Mississippi

De Mississippi legt een reis vol verrassingen en tegenstellingen af door de markante en gevarieerde landschappen van Amerika, terwijl hij van zijn bron naar de monding stroomt. De grootste verrassing van de Mississippi is zijn omvang. Dankzij de vele zijrivieren stroomt hij door meer dan de helft van de VS en haalt hij zijn water uit 31 staten. Deze rivier is er meer dan welke andere rivier ook in geslaagd om de vele uiteenlopende gebieden van Amerika te verenigen. De langste zijrivier van de Mississippi begint midden in de winter in de hoge Rocky Mountains in Wyoming en Montana. Miljarden tonnen water die uiteindelijk naar het zuiden stromen zijn hier opgeslagen in de vorm van ijs en sneeuw. De beste ijsklimmers op aarde komen in de winter naar de bovenloop om torenhoge bevroren watervallen te beklimmen, een gevaarlijke en spectaculaire kant van de bevroren Mississippi. In deze bevroren wildernis heeft een klein aantal volhardende coyotes leren vissen in een bijzondere bovenloop van de Mississippi. Die blijft stromen dankzij de stomende geisers van Yellowstone National Park. De coyotes staan urenlang doodstil in het ijskoude water. Ze hopen zo een vis te kunnen grijpen, ook al lopen ze het risico ernstig onderkoeld te raken.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: