Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Amazone

De Amazone is verreweg de grootste rivier op aarde. Het is een rivier van superlatieven. Hij is ongeveer 6500 kilometer lang en stroomt van de Andes naar de Atlantische Oceaan. Met 1100 zijrivieren heeft de Amazone het grootste stroomgebied ter wereld en op zijn wonderbaarlijke tocht voert hij een vijfde van al het zoetwater op aarde met zich mee. Hij stort iedere seconde meer water in de Atlantische Oceaan dan de zes rivieren die in grootte na hem komen bij elkaar. Hij doet zijn grootse reputatie eer aan. Vanwege zijn enorme omvang heeft de rivier nog steeds geheimen. Het is een mysterieuze rivier waar veel mythes en legendes over bestaan en er leven echte monsters in, zoals enorme sidderalen en boto's, 's werelds grootste rivierdolfijn. In het grootste deel van de rivier is het water zo troebel dat je er niets kunt zien, maar er zijn een aantal geheime bronnen met kristalhelder water die een weergaloos kijkje bieden in de vruchtbare en spectaculaire onderwaterwereld van de Amazone. Een van die exclusieve plekken is de Blue Lagoon, waar een schuw jong stel leeft, een onlangs ontdekte cichlidensoort. Deze vissen zwemmen met hun jongen door dit natuurlijke aquarium dat wordt afgebakend door een onheilspellend onderwatergordijn van donker rivierwater. Met cameravallen zijn een aantal beruchte roofdieren vastgelegd die zich daar schuilhouden, zoals zoetwaterroggen en Amazonebarracuda's.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: