Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Afrikaanse wilde hond

Deze aflevering gaat over de Afrikaanse wilde hond Tait, matriarch van een van de laatste grote families van deze bedreigde diersoort. Ze is al jaren de leider van haar dynastie, die leeft aan de oevers van de Zambezi in Zimbabwe. Ze handhaaft de orde binnen een familie die zich overal verspreidt. Maar de spanningen lopen op als Tait ouder wordt en haar macht begint te tanen. Een van haar dochters, Blacktip, leeft in de buurt. Haar eigen roedel groeit snel en heeft niet genoeg ruimte meer. Blacktip moet haar territorium snel uitbreiden, zodat er genoeg voedsel is voor haar roedel. Maar ze heeft een probleem. Haar territorium grenst aan een gebied waar mensen leven. Ze kan maar één kant op, naar het territorium van haar moeder. Afrikaanse wilde honden gedijen als ze samenwerken. Dankzij die samenwerking is deze dynastie zo lang zo sterk geweest. Een familievete kan daar nu een einde aan maken.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: