Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Himalaya

In de hoogste bergketen op aarde, de Himalaya, leven buitengewone dieren en houden al eeuwen bijzondere culturen stand. In de winter sluipen sneeuwpanters door afgelegen bergdorpjes om voedsel te zoeken. In verborgen valleien kruipen vreemd uitziende apen tegen elkaar aan om het in een bevroren bos warm te krijgen. In eeuwenoude boeddhistische kloosters vinden oude rituelen plaats, waarbij prachtige kunstwerken van bergzand worden gemaakt, en sporters doen mee aan de slopende Everest Marathon. Er leven vreemde en exotische dieren in de Himalaya: de Tibetaanse antilope met de warmste wol op aarde, slangen die baden in warmwaterbronnen en wilde jaks, die jaarlijks in de bronsttijd de strijd met elkaar aangaan.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: