Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Aankomst

Keizerpinguïns steken op zee verraderlijk ijs over om hun broedgebied te bereiken. Onderweg raakt er één verdwaald in een sneeuwstorm. Eenmaal op hun bestemming gaan de vrouwtjes met elkaar de strijd aan om de begeerlijkste mannetjes; de geluksvogels waggelen met hun aanwinst weg. De vrouwtjes moeten hun eieren zo leggen dat die niet met het ijs in aanraking komen. Maar het zijn de mannetjes die het het zwaarst krijgen. Zij moeten overwinteren op de koudste plek op aarde. Eenmaal aan land wacht een honderd meter hoog klif, dat ze grotendeels huppend beklimmen. Nadat ze hun eieren hebben gelegd, krijgen deze kwieke pinguïns ook nog eens luchtaanvallen van jagers en gieren te verduren.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: