Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Waterbaby's

Zeventig procent van onze planeet is bedekt met water. Veel in het water levende dieren komen aan land om hun jongen te krijgen en die manier van geboren worden stelt waterbaby's voor grote problemen. Voor sommige babydieren is het de grootste beproeving van hun jonge leven om te zorgen dat ze bij het water komen, terwijl andere direct hun eerste zwemles krijgen of essentiële vaardigheden onder de knie moeten krijgen. Met beukende golven, dodelijke stromingen en hordes hongerige roofdieren is het bestaan van een opgroeiende waterbaby een reis vol hindernissen. We maken kennis met de aandoenlijke pelsrobpup die zijn moeder is kwijtgeraakt tussen drie miljoen andere pelsrobben die de stranden van het eiland Zuid-Georgia bevolken. We zien roekeloze jonge eendjes, die nog maar een dag oud zijn, een gigantische sprong in het diepe maken. En we ontmoeten de drie onbesuisde jongen van de reuzenotter, die moeten zien dat ze zindelijk worden en ook nog eens zelfstandig moeten leren jagen. Alle waterbaby's moeten snel leren, als ze de gevaarlijkste fase van hun leven willen doorstaan.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: