Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

De poolwolvenfamilie en ik (3/3)

Verdient de wolf zijn slechte naam? Inmiddels is het herfst en keert Gordon terug om nog één keer zo dicht mogelijk bij zijn roedel poolwolven te komen. Hoe gevaarlijk zijn wolven nu echt en hoe brengen ze in het onherbergzame poolgebied hun jongen groot? De jongen zijn flink gegroeid, maar over zes weken valt de winter in en blijft het maandenlang donker. De roedel doet zich tegoed aan het kadaver van een muskusos. Gordon is ontroerd om te zien hoe broederlijk ze het voedsel delen en hoe anders dat bij wolven in gevangenschap is. Durfal Scruffy likt Gordons laarzen, een ongelooflijk blijk van vertrouwen. De roedel legt enorme afstanden af op zoek naar voedsel, maar de kleine Meg heeft moeite om ze bij te benen. Dan gebeurt iets wat Gordon nooit had durven hopen: de wilde wolven laten toe dat hij met hen meetrekt en getuige is van hun jacht op een muskusos. Een gevaarlijke situatie ontstaat als ze in het territorium van een andere roedel verzeild raken; een tijdje later is Meg nergens meer te zien. Scruffy verschalkt een poolhaas en deelt de buit met de jonge Bingo. Maar het hoogtepunt van deze serie is als Gordon een spelletje apporteren doet met Scruffy en een van de jongen. Die unieke en ontroerende beelden doordringen ons eens te meer van de ware onbaatzuchtige aard van dit gevreesde, bedreigde en ten onrechte verguisde roofdier.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: