Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

De poolwolvenfamilie en ik (2/3)

Is het ongunstige imago van de wolf terecht? Inmiddels is het zomer en probeert natuurfilmer Gordon Buchanan nog dichter te komen bij zijn roedel poolwolven met drie aandoenlijke jongen. Hoe gevaarlijk zijn deze roofdieren nu echt en kan hij nieuwe inzichten opdoen over hoe ze met elkaar omgaan? Toen Gordon ze in het voorjaar verliet, hadden ze moeite voedsel te vinden en werd Gordon als 'oppas' bij de jongen achtergelaten. Nu worden ze belaagd door een rondzwervende wolf; moeder Luna jaagt hem net op tijd weg. Gordon wint het vertrouwen van Luna en haar dochter Atka en is van dichtbij getuige van de verzorgende kant van deze wolven. Gordon ontdekt dat één jong, Meg, kleiner en afwachtender is dan de andere twee. Om aan voldoende voedsel te komen moet de roedel een muskusos neerleggen, een levensgevaarlijke klus. Een team biologen voorziet Atka van een halsband met zender om te zien hoe de wolven jagen en waar ze dat doen. Gordon volgt de roedel bij de jacht op een muskusos en Luna komt met buit terug. De hiërarchie tussen de jongen wordt merkbaar: Banjo en zijn zusje Lola zijn het assertiefst, de timide Meg hobbelt er achteraan. De volwassen wolven splitsen zich op om kleinere prooien te vangen. Unieke intieme en ontroerende beelden maken ons bewust van het hechte familieleven van dit gevreesde en onbegrepen roofdier.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: