Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

De poolwolvenfamilie en ik (1/3)

Wolven hebben een slecht imago, maar is dat wel terecht? Natuurfilmer Gordon Buchanan filmde een roedel wilde wolven om meer te weten te komen over de ware aard van dit gevreesde roofdier. In de lente reist hij naar het ruige, nabij de Noordpool gelegen Ellesmere Island in Canada, waar poolwolven leven die nog nooit met de mens in aanraking zijn geweest. Gordons doel is tweeledig: hij wil vaststellen of hun reputatie van bloeddorstig roofdier terecht is, en proberen nieuwe kanten te ontdekken aan het familieleven van deze wolvensoort. Gordon vindt een roedel van zes wolven en probeert hun vertrouwen te winnen door zijn tent op te zetten in hun territorium. De wolven komen poolshoogte nemen en uiteindelijk leidt moeder Luna hem naar haar hol. De één jaar oude Scruffy gaat er met Gordons spullen vandoor, met een spannende 'close encounter' tot gevolg. Luna's drie jongen komen voor het eerst uit het hol en Gordon is van nabij getuige van de inspanning die het kost om al die monden te voeden. De wolven zetten de jacht in op een kudde muskusossen en laten Gordon zo lang achter bij de jongen dat hij ongerust wordt. Leven ze nog wel als hij in de zomer terugkomt?

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: