Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Steden

Dieren die in steden leven hebben te kampen met de snelst veranderende omgeving op aarde. Toch gedijt de slechtvalk uitstekend tussen de wolkenkrabbers van New York. In de lucht boven Rome voeren vijf miljoen spreeuwen in de winter een spectaculaire dans uit en iedere avond jagen er panters in de straten van Mumbai. Tegenwoordig leven er vier miljard mensen in een stedelijke omgeving. De slankapen in de Indiase stad Jodhpur worden een handje geholpen door de mens, terwijl anderen om een stukje onroerend goed moeten vechten. De inwoners van Harare delen hun straten met wilde hyena's, maar hoeveel plaats ruimen wij in toekomstige steden voor dieren in?

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: