Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Woestijnen

We bezoeken de woestijnen van de wereld, een landschap van uitersten waar het leven zwaar op de proef wordt gesteld. Dieren hebben ingenieuze manieren ontwikkeld om zich in deze barre omstandigheden te redden, wat de meest ongelooflijke overlevingsverhalen heeft opgeleverd. Een troep hongerige woestijnleeuwen neemt het risico om een giraffe op te jagen die een paar keer zo groot is als zij zelf. De mannetjes van het zandhoen vliegen iedere dag bijna 200 kilometer van hun nest naar de dichtstbijzijnde waterpoel, alleen om water te halen voor hun jongen, waarbij ze ook nog roofdieren moeten ontwijken die voor hen in hinderlaag liggen. En een filmprimeur van een kleine vleermuis die het opneemt tegen een van de dodelijkste schorpioensoorten ter wereld, alleen om een maaltje te verschalken.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: