Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Vriendschap

De robotdieren hebben opnieuw een bijzondere missie waarbij ze ontdekken hoe vriendschappen een belangrijk deel uitmaken van dierengemeenschappen. Robotwolvenjong sluit zich aan bij een roedel poolwolven. Een echt wolvenjong kan daar alleen overleven als hij vriendschappen kan sluiten in een van de meest onherbergzame omgevingen ter wereld. Robotjong wordt ingewijd in de roedel door een vrouwtjeswolf die hem met haar eigen geur markeert. Robotknobbelzwijn ontmoet een paar echte knobbelzwijnen en ontdekt dat ze een bijzondere band hebben met mangoesten. Hij maakt zelfs kennis met de persoonlijke verzorgingsservice van de mangoesten die elk hoekje en gaatje nauwkeurig onderzoeken. Robotnijlpaard komt oog in oog te staan met een boos nijlpaard en ontdekt vervolgens dat de dieren onder water aanpappen met huidartsen waar een (vis)luchtje aan zit. Robotcobra ontmoet de echte stokstaartjesbende en wordt al snel met vereende krachten weggewerkt. Een robotkrokodil die kan lopen en zwemmen vindt het nest van een echte krokodil en onthult de bijzondere band die deze dieren hebben met de Kaapse griel. Dit vogeltje is niet alleen opgewassen tegen de krokodillen, maar werkt zelfs met ze samen in een soort buurtwacht tegen de plunderende Pacifische varanen.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: