Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Intelligentie

De robotdieren gaan undercover om intelligentie bij dieren te onderzoeken en te achterhalen hoe zij gebruik maken van werktuigen, zelfmedicatie, trucs en hun cultuur. Op Borneo maakt het meest levensechte robotdier tot nog toe kennis met echte orang-oetans en ontdekt hoe ze mensenwerktuigen gebruiken. Robotorang filmt hoe ze zich wassen met zeep en hoe dit gedrag inmiddels in hun cultuur in het wild is opgenomen. In een van de uitzonderlijkste scènes die ooit zijn gefilmd, gebruikt een wilde orang-oetan een zaag en wil hij zich meten met robotorang. Robototter neemt ons mee naar het hart van de zeeotterkolonie waar hij laat zien welke ingenieuze methoden deze dieren toepassen om een maaltje te vinden en het open te breken. Robotgalago infiltreert in de wereld van de chimpansees om ze te bespieden terwijl ze problemen oplossen en werktuigen maken en hij wordt zelfs opgejaagd door een nieuwsgierige chimp. Roboteekhoorn komt erachter hoe echte eekhoorns hun intellect en trucs gebruiken om andere eekhoorndieven te slim af te zijn.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: