Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Afl. 6: Hoogvliegers (The Making Of...)

Deze extra aflevering biedt een kijkje achter de schermen van deze serie. Paragliders zweven met aasgieren mee, terwijl een modelgier voorzien van een cameraatje zich tussen de vogels mengt. In Kenia infiltreert een radiobestuurde 'drone' stiekem een gigantische kolonie flamingo's. Elders transformeren teamleden tot vogels. In vertederende scènes zien we hoe kuikens zich aan hen hechten ('imprinten') en hen overal volgen - en zelfs met een microlight toestel meevliegen boven Edinburgh en Londen. In Zuid-Amerika laten ara's zich uit de bomen lokken voor koppie-krauw, zodat wij ze kunnen filmen. In Afrika kiest een aasgier in een microlight het luchtruim en vliegt vervolgens met een camera op zijn rug boven de savanne. In New York volgt een vlucht sneeuwganzen een boot op de Hudson en raakt in Brooklyn de weg kwijt. In Istanbul bestuurt een team van ornithologen met militaire precisie een helikopter en een microlight om precies de komst van de ooievaars te kunnen vastleggen. Earthflight is in vier jaar gefilmd, in ruim 40 landen en zes werelddelen. Deze unieke serie is mede dankzij de inzet van honderden amateurs en wetenschappers en hun bijzondere band met vogels tot stand gekomen.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: