Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Afl. 5: Azië en Australië

In deze vogelvlucht boven twee werelddelen doorkruisen jufferkraanvogels op weg naar India een gevaarlijke pas in de Himalaya, terwijl Indische ganzen, echte hoogvliegers, acht kilometer boven hen de snelle route nemen. In Rajasthan volgen aasgieren tijgers in de hoop op een maaltje en wordt een tempel gewijd aan heilige apen door duiven bezocht. Duiven begeleiden ons ook naar de grootste verzameling kamelen op aarde en geven rond de tinnen van Fort Jodhpur buizerds het nakijken. 9000 kraanvogels overwinteren op een heel onwaarschijnlijke plek: een met prikkeldraad omgeven erf midden in een woestijnstad. In Australië doen regenbooglori's Sydney aan en patrouilleren langs de Australische goudkust. Witkuifkaketoes zwermen met duizenden door de outback, grasparkieten passeren Uluru (Ayers Rock) en verzamelen zich in de grootste massa vogels die ooit is gedocumenteerd. In Beijing bezoeken zwaluwen en gierzwaluwen de Grote Muur en de Verboden Stad. De Japanse kraanvogel, die in Japan in hoog aanzien staat, wordt door dankbare bewoners gevoerd en krijgt in een wonderlijk moment van harmonie gezelschap van hongerige vossen, zeearenden en steller-zeearenden. Als de rust weer is weergekeerd, voeren Japanse kraanvogels een wonderschone dans uit in de sneeuw.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: