Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Afl. 3: Europa

Earthflight bereist de landen van Europa, gebruikmakend van geavanceerde technieken, met spectaculaire beelden vanuit microlight vliegtuigjes die met 'imprinted' vogels mee vliegen. We zweven met kraanvogels en ganzen over Venetië, de witte rotskust van Dover en Edinburgh. De ooievaars verlaten Afrika en zetten moeizaam koers naar Istanbul, de poort tot Europa, terwijl de kraanvogels een gemakkelijker route nemen over de apenrots van Gibraltar. In Frankrijk spetteren de witte Camarguepaarden tussen de trekvogels. In Rome verleidt de warme stadslucht 20 miljoen spreeuwen tot het grootste en spectaculairste luchtballet ter wereld, opgejaagd door slechtvalken. In Hongarije plukken oeverzwaluwen eendagsvliegen uit de lucht en bij Bass Rock creëren jan-van-genten het grootste natuurspektakel in Groot-Brittannië met hun wonderschone slow motion-duik. Een moment van ontroering als de ooievaars en zwaluwen reikhalzend naar de komst van hun levensgezel uitkijken en hen met hun knutselwerk proberen te imponeren. En tot slot strijken de ganzen neer op Spitsbergen om hun jongen groot te brengen. IJsberen die op de kuikens azen worden door een eskadron vinnige ganzen verjaagd. Samen met vogels opvliegend boven het Loiredal, het Londense havengebied en de Hollandse bollenvelden zien we Europa zoals we het nog nooit hebben gezien.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: