Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Afl. 2: Afrika

Op de rug van een aasgier vliegen we boven Afrika en zien het wat dieren betreft dichtst bevolkte werelddeel vanuit een hele nieuwe hoek. Met jan-van-genten duiken we loodrecht omlaag tussen haaien, dolfijnen en walvissen die op weg zijn naar de grote sardine-trek. Scherend op de rug van een visarend ontdekken we een S-vormig eiland dat geheel uit flamingo's bestaat, waarna we getuige zijn van een spectaculaire jacht. Meevliegend met kelpmeeuwen volgen we het jaaggedrag van het grootste zeeroofdier ter wereld, de mensenhaai. Op arendsvleugels scheren we door de waternevel van de Victoria-waterval en duiken we naar vis in de machtige Zambezi. Hoog boven de Serengeti rondcirkelend tussen de aasgieren zien we onder ons de massale trek van de gnoes en ervaren we wat er gebeurt als deze slimme aaseter opeens zelf een prooi wordt. In bijtende zoutmeren ervaren we hoe het is om een flamingo te zijn, overgeleverd aan elk roofdier dat Afrika telt, van baviaan tot hyena. Maar we zijn ook getuige van ook hun paringsdans, die tot de mooiste van het vogelrijk behoort.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: