Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Afl. 1: Noord-Amerika

We vliegen boven Noord-Amerika tussen miljoenen sneeuwganzen die zich het doelwit weten van de nationale vogel van de Verenigde Staten, de Amerikaanse zeearend. In San Francisco zweven we met pelikanen onder de Golden Gate Bridge door en we zweven door Monument Valley, de Grand Canyon en New York alsof een vogel ons op zijn rug heeft. In Californië laten pelikanen ons mantaroggen zien die spectaculaire salto's uitvoeren en vinden we bizarre koornaarvissen die op het droge kruipen om te paaien. In Alaska wagen zeearenden op jacht naar zalm zich in duikvlucht tussen de bruine beren en op de Great Plains zwenken en zwieren koevogels tussen de poten van vechtende bizons door. Vanuit vogelperspectief tonen zilverreigers ons de vreemde gewoontes van dolfijnen die zich laten stranden om vis te verschalken; miljoenen waadvogels arriveren precies op het moment dat prehistorische wezens uit zee komen en meeuwen nemen ons mee naar Mono Lake waar ze vliegen vangen door ze met open snavel achterna te jagen.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: