Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Wild Japan - De Zuidwestelijke eilanden (2/3)

Ten zuiden van Honshu, het grootste eiland van Japan, loopt een 1100 kilometer lange keten van kleinere eilandengroepen in de richting van de tropen. Wij reizen van noord naar zuid over deze keten, waarbij we zien hoe al het leven hier wordt beïnvloed door de geïsoleerde ligging en het geweld van de oceaan. Het gebied rond de noordelijkste eilandengroep is buitengewoon vulkanisch, wat grote risico's, maar ook grote voordelen voor de bevolking met zich meebrengt. Verder naar het zuiden geeft een warme oceaanstroming het onderwaterleven een tropisch tintje, met koraalriffen die reusachtige oceaandieren aantrekken. Halverwege deze eilandengordel ligt Okinawa, waar mens en dier op verbluffende manieren weten samen te leven. Op de meest zuidelijk gelegen eilanden hebben de dierlijke bewoners, van nietige varkentjes tot gigantische krabben, hun eigen opmerkelijke manieren gevonden om zich te handhaven. En uiteindelijk zijn we hier, op het uiterste zuidwestpuntje, getuige van een van Japans grootste oceaanmysteries.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: