Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Natuur op 2: De Spookbeer

In de uitgestrekte wildernis van de Canadese westkust ligt een van de prachtigste bossen ter wereld: Het Great Bear Rainforest. Deze betoverende streek vormt het leefgebied van een van 's werelds opmerkelijkste dieren: de kermodebeer of in de volksmond: spookbeer. Deze ontzagwekkende en zeldzame dieren zijn Noord-Amerikaanse zwarte beren die door een zeldzame genencombinatie met een witte vacht geboren worden. Elders in Amerika komt een witte beer maar een op een miljoen keer voor. Maar hier groeit hun aantal fors. In deze geïsoleerde eilandomgeving wordt maar liefst een op de tien zwarte beren met een witte vacht geboren. Filmmaker en berenexpert Jeff Turner en zijn gezin volgen een wijfje en haar twee jongen. Moederspookbeer heeft het zwaar. Ze heeft te maken met hongerige wolven en andere zwarte beren. De concurrentie om het beschikbare voedsel is moordend. Om haar jongen groot te brengen zal ze haar jachtterrein goed moeten verdedigen. Met de constante dreiging van honger en roofdieren nooit veraf is het een zwaar jaar voor deze zeldzame en bijzondere berenfamilie.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: