Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Ondiepe zeeën (9/11)

De recent ontdekte koraalriffen in het tropische Indonesië behoren tot de vruchtbaarste op aarde. Er wonen sprookjesachtige wezens, zoals het pygmeezeepaardje, het flitsende 'elektrische' schelpdier en bendes van zo'n dertig zeeslangen. Deze dieren zijn nog nooit eerder gefilmd omdat ze in bendes jagen en er een slimme strategie op nahouden. In deze aflevering zien we vindingrijke, surfende dolfijnen die geleerd hebben om als een speedboot het strand op te scheren om vis te vangen. Tussen de sierlijke zeeleeuwen en wervelende scholen ansjovis in duiken enorme vluchten zeevogels, en we zien de eerste opnamen van walvissen die zich te goed doen aan krill. Met behulp van time-lapse-opnames onder water, een techniek die speciaal voor Planet Earth is ontwikkeld, zien we gebeurtenissen die zich normaal gesproken te langzaam afspelen om te kunnen vastleggen. Plagen van zee-egels vellen enorme onderwaterbossen van reuzenkelp en zeesterren gaan als dollen tekeer. Ook de grootste zeester ter wereld, de zonnebloemzeester, een gigant onder de giganten. Met de nieuwste ultrasnelle film worden vertraagde opnamen gemaakt van witte haaien die robben in hun hinderlaag laten lopen en boven zee uit springen om hun prooi te vangen. En er is ook bloedstollend drama als pelsrobbenmannetjes een aanval doen op koningspinguïns.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: