Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Woestijnen (5/11)

Wanneer astronauten onze aarde van buiten de dampkring bekijken, vallen hun vooral de woestijnen op, die maar liefst dertig procent van ons aardoppervlak bestrijken. Vanuit de ruimte zien ze er leeg en levenloos uit, maar van dichtbij bieden ze een heel andere aanblik. Hoewel alle woestijnen worden gekenmerkt door een gebrek aan regen, behoren ze tot de meest gevarieerde ecosystemen van onze planeet. In de Gobi-woestijn in Mongolië leven wilde kamelen, een van de zeldzaamste diersoorten op aarde. Ze overleven door bij gebrek aan water sneeuw te eten. In de Atacama-woestijn in Chili, de droogste woestijn ter wereld, overleven guanaco's door de dauw van cactusstekels te likken. Wanneer Death Valley in Amerika heel kort in bloei staat, ontstaat er een plaag van woestijnsprinkhanen die 65 kilometer breed en 160 kilometer lang is. Deze twee natuurverschijnselen komen slechts eens in de dertig jaar voor. Ook laat deze aflevering een unieke luchtreis zien over de duinen en rotshellingen van de Namibische woestijnen. Vanuit dit perspectief kunnen we voor het eerst een aantal dieren volgen die totaal niet op woestijndieren lijken. Olifanten begeven zich op een lange en wanhopige trek naar voedsel.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: