Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Zoet water (3/11)

Slechts drie procent van al het water op aarde is zoet water en het is onze kostbaarste hulpbron. Overal waar water stroomt of valt, bepaalt het de verdeling van het leven op aarde. We volgen rivieren die vanuit hun bron in de bergen naar zee stromen en zien een aaneenschakeling van uniek en bijzonder leven dat in die ongerepte wateren voorkomt. Het verhaal begint met de oude en mysterieuze tafelbergen in het zuiden van Venezuela, een reeks geïsoleerde bergplateaus waar zich The Lost World van sir Arthur Conan Doyle afspeelde. Na elke stortbui schieten de aangezwollen beekjes over de rotswand en vallen 979 meter diep in de Devil's Canyon. Daar groeien ze uit tot de Angel Falls, de hoogste waterval ter wereld. Van daaruit voert de reis verder stroomafwaarts naar de spectaculairste rivieren en meren van onze planeet. Bijvoorbeeld het donderende geraas van de Iguazu Falls, de breedste ononderbroken waterval, en de Pantanal in Brazilië, het gevaarlijke moerasland dat het grootste ter wereld is. We zijn getuige van unieke en dramatische voorbeelden van diergedrag, zoals de heroïsche krachtmeting tussen familiegroepen van Indiase slanke otters en moeraskrokodillen. Het adembenemende schouwspel van Nijlkrokodillen in Afrika die gnoes onder water sleuren, wordt voor het eerst met een ultrasnelle camera gefilmd, zodat ook de kleinste details te zien zijn.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: