Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Van pool tot pool (1/11)

Zonder zoet water is er geen leven op het land. En de zon beïnvloedt het leven van alle dieren en planten op aarde en hun leefomgeving. Een betoverend voorbeeld van de invloed van de zon op het leven zien we in de Arctische lente. Een ijsbeermoeder komt uit haar winterhol, gevolgd door twee kleine welpjes. Ze heeft nog maar twee weken de tijd om hen voor te bereiden op een gevaarlijke reis over de bevroren zee, voordat het ijs smelt en ze stranden. In die beslissende periode legt Planet Earth de meest intieme en complete beelden vast die ooit van het ijsberenleven zijn gemaakt. De baan van de aarde ten opzichte van de zon is bepalend voor het ontstaan van de seizoenen, die op hun beurt weer tot de massale migraties van dieren leiden. Planet Earth maakt gebruik van luchtopnames om een miljoen kariboes te volgen die over de kale poolvlaktes trekken en daarbij worden achtervolgd door wolven. In de Kalahari-woestijn ondernemen honderden olifanten een heroïsche tocht, in een poging om het Okavango-moeras te bereiken.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: