Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Natuur op 2: De Japanse Makaak

Een jaar lang volgen we een bijzondere familie Japanse makaken tijdens hun avontuurlijke leven in het hart van de Japanse Alpen. In de ijzige valleien rond het Japanse Shiga-Kogen probeert een troep rondtrekkende Japanse makaken zijn jongen groot te brengen in een complex systeem van rangen en voorrechten waarin iedereen zijn plaats kent. Hun leider heeft nog weinig ervaring en is wat eenzelvig. Maar één onbevangen aapje, zich niet bewust van zijn lage sociale status, legt contact met deze eenzame leider en ontwikkelt een band met hem, waardoor zijn sombere inslag langzamerhand wat verzacht. Het is een zeldzaam en bijzonder fenomeen dat hen beide verandert. Bij de wisseling der seizoenen komen er nieuwe jongen om voor te zorgen en een overdaad aan insecten en bloesems om te eten. Ook zijn er familieconflicten waarover wordt gekibbeld en drama's die te boven moeten worden gekomen. De paartijd betekent concurrentiestrijd om de wijfjes en dagen die snel korter en kouder worden als de winter nadert. Maar met het nieuwverworven zelfvertrouwen van hun leider, die schuilplekken voor hen en hun jongen zoekt en voor hen zorgt, kan deze troep Japanse makaken de hele wereld aan.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: