Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Het verhaal van een pinguïnkuiken

Deze betoverende film neemt u mee op de avonturen van een charismatische keizerspinguïn, van het moment dat hij uit het ei komt tot het moment dat hij naar zee vertrekt. Keizerspinguïns worden in de winter grootgebracht op een van de koudste plekken op aarde: Antarctica. In deze film volgen we de beproevingen en ontberingen van een schattig pluizig kuikentje. We zien hoe hij zijn eerste voorzichtige stapjes op het ijs zet, de weg kwijtraakt en rondhangt met de andere kuikens. Zijn ouders doen alles om hun jong te voeden. Geen hindernis is ze te veel. Ze ontwijken roofdieren zoals zeeluipaarden en trotseren de meest barre weersomstandigheden. Als het kuiken ouder wordt, verruilt hij zijn donsjasje voor een glad zwart verenpak en wordt hij steeds meer aan zijn lot overgelaten. Aangezien een groep veiligheid biedt, zoekt hij bij de andere jongen bescherming tegen de grote stormvogels die elk eenzaam kuikentje grijpen. De kuikens zien hun ouders steeds minder en leren zo vanzelf om voor zichzelf te zorgen. Ze moeten ijswanden beklimmen, scheuren in het ijs trotseren en aan roofdieren ontkomen, voordat ze eindelijk bij de zee aankomen.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: