Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Wild France (2/2)

We beginnen in het hart van de Provence, in de heuvels die de Middellandse zee met de Alpentoppen verbinden. Een geurig en kleurig gebied, begeerd door koningen en keizers, en vereeuwigd door de grootste meesters. Maar zelfs in zo'n vredige streek leven dieren niet altijd vreedzaam naast elkaar. Zo ook de vos en de kraai, de aartsrivalen uit de fabels van Fontaine. Vandaag wil heer Kraai zijn dochter een van zijn trucs laten zien. Hij ziet heer Vos met zijn buit terugkeren en doet alsof hij gewond is. Een mals en makkelijk hapje, denkt heer Vos, en laat zijn vers gevangen muis vallen. Dan slaat heer Kraai bliksemsnel toe: hij duikt op de muis af, snaait hem mee en geeft hem aan zijn dochter. De moraal van het verhaal: één vogel in de hand is beter dan tien in de lucht. Het mooiste verhaal uit de Provence is misschien wel dat van de transformatie van een nederig kruipend wezen tot een majestueuze gevleugelde prinses. Onder een olijfboom wachten twee rupsen op wat komen gaat. Je zou het niet zeggen, maar straks ontpoppen deze rupsen zich tot een prachtige page en een bontgekleurde kolibrievlinder. In het Centraal Massief ontdekken we een mysterieus dier met gouden ogen: de genetkat, ooit geliefd bij ridders en edelen om haar gratie. Maar al snel werd ze ingeruild voor een tammer roofdier: de kat. De genetkat verkiest vrijheid en ongemakken boven warmte en kattenbrokjes, maar ziet er geen been in om het territorium van haar rivaal binnen te dringen om diens prooi weg te kapen.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: